Στην Πάτρα και στο χώρο του ΕΟΔΥ μετέβησαν οι εργαζόμενοι στην δομή φιλοξενίας Προσφύγων Μυρσίνης που διαμένουν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα προκειμένου να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό, μετά τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα σε συναδέλφους τους.

Όλα τα παραπάνω τεστ ήταν αρνητικά, ενώ πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα και για άλλα 12 άτομα – εργαζομένους της δομής που διαμένουν στην Ηλεία. Μαζί τους σε τεστ υποβλήθηκαν και περίπου 50 πρόσφυγες που πιθανότατα ήρθαν σε επαφή ή κοντά στα άτομα που διαπιστώθηκε πως έχουν προσβληθεί.

Χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφτασε στη Μυρσίνη για το σκοπό, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Η δομή λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, ενώ οι φιλοξενούμενοι παραμένουν εντός αυτής σε περιορισμό έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα. Παράλληλα στην περιοχή έφτασε και κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου για να προσφέρουν υγειονομικό υλικό στους πρόσφυγες και ότι άλλο χρειαστεί…

Σε δηλώσεις του ο διοικητής της δομής Ναμπίλ Μοράντ σημείωσε ότι “… από το πρωί έχει έρθει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει εξετάσεις στο υπόλοιπο προσωπικό της δομής. Επίσης κάποιοι που ήταν με άδεια έχουν γυρίσει για να κάνουν το τεστ. Θα κάνουν ελέγχους σε όλους που είχαν επαφή στο ιατρείο, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη δηλαδή. Επίσης και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις προσφύγων που είναι μέσα εδώ για να είμαστε σίγουροι, ότι δεν υπάρχει διασπορά της νόσου. Πιστεύω ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχουμε όλα τα αποτελέσματα και αυτό θα είναι κάτι πολύ καλό για να μην έχουμε άλλο πρόβλημα.


Πηγή: www.ilialive.gr