Η μαγευτική Ζαχλωρού, αλλά και το κέντρο των Καλαβρύτων, έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες το «κέντρο επιχειρήσεων» της νέας σειράς της ΕΡΤ με τίτλο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», η οποία θα μεταδίδεται καθημερινά τη νέα τηλεοπτική σεζόν από το κανάλι. Τα γυρίσματα είναι εντατικά. Γίνονται στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, κυρίως στη Ζαχλωρού, αλλά και στο φαράγγι του Βουραϊκού, όπου και χρησιμοποιούνται έως και drone.

Πρόκειται για μια ποιοτική κωμωδία, που διαδραματίζεται στον Πλάτανο, το χωριό του Βαγγέλα του Κυριαζή, ενός γεροπαράξενου που θα αποχαιρετήσει τα εγκόσμια και θα αφήσει την πιο περίεργη διαθήκη. Όχι στα παιδιά του. Αυτά έχει να τα δει πάνω από 15 χρόνια. Θα αφήσει στα εγγόνια του, το σπίτι του και μερικά στρέμματα κοντά στο Δάσος. Α, ναι. Και τρία εκατομμύρια ευρώ! Μοναδικός όρος στη διαθήκη να μείνουν τα εγγόνια στο σπίτι του παππού τους, που δεν έχει ρεύμα, δεν έχει νερό, δεν έχει μπάνιο για έναν ολόκληρο χρόνο! Αν δεν τα καταφέρουν τότε όλη η περιουσία του Βαγγέλα θα περάσει στο χωριό!

Μια ιστορία που θα μπλέξει τους μόνιμους κατοίκους του Πλατάνου σε μια περιπέτεια που θα τα έχει όλα. Έρωτες, ίντριγκες, πάθη αλλά πάνω απ’ όλα γέλιο! Τα τρία εγγόνια θα κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν στις πρωτόγνωρες συνθήκες του χωριού και οι ντόπιοι θα κάνουν τα πάντα για να τους διώξουν. Ποιος θα είναι ο νικητής σε αυτήν την τρελή κόντρα κανείς δεν ξέρει… Αλλά θα το δούμε σύντομα στις οθόνες μας!

Στα δύο στρατόπεδα θα δούμε, από τη μεριά των Πλατανιωτών, τους Πέτρο Φιλιππίδη, Θανάση Κουρλαμπά, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Τάσο Κωστή, Θεοδώρα Σιάρκου, Πηνελόπη Πιτσούλη, Νικολέτα Βλαβιανού, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Θοδωρή Φρατζέσκο, Μιχάλη Μιχαλακίδη, Αντώνη Στάμο, Τζένη Κάρνου, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Τζένη Διαγούπη, Θοδωρή Ρωμανίδη.
Ενώ στην αντίπαλη πλευρά, οι Αθηναίοι είναι οι Πηνελόπη Πλάκα, Ηλίας Ζερβός, Μαίρη Σταυρακέλη, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Γιωργής Τσουρής, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος και Φοίβος Ριμένας. Στον ρόλο του Βαγγέλα, ο Γιάννης Μόρτζος!

Τη σκηνοθεσία της σειράς έχει αναλάβει ο Αντρέας Μορφονιός, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Άγγελος Χασάπογλου, Βιβή Νικολοπούλου, Μαντώ Αρβανίτη. Η Εκτέλεση Παραγωγής γίνεται από την Ι. Κ. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ & ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ Α.Ε

«Θα είναι ένας όμορφος χειμώνας με χιούμορ για τους τηλεθεατές» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ και στην εκπομπή «φλΕΡΤ» ο παπάς της σειράς, ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης, που εκτός των θρησκευτικών καθηκόντων του, έχει αναλάβει και τα χρέη ειρηνοποιού μεταξύ των εγγονιών του εκλιπόντα και των συγχωριανών του.


Καλάβρυτα | Στα γυρίσματα της νέας σειράς της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» | 05/08/2020 | ΕΡΤ

Πηγή: kalavrytanews.com