Υλικά

½ κιλό καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
Αλάτι και πάπρικα σε σκόνη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
¼ του φλιτζανιού νισεστές
1 μπολ με κρύο νερό και στυμμένο χυμό 1 λεμονιού
1 λίτρο ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε τα καλαμάρια με τη ζάχαρη, το αλάτι και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και τον νισεστέ σε ένα μπολ με μια πρέζα αλάτι
Περνάμε τα καλαμάρια από το αλεύρι, βουτάμε στιγμιαία στο νερό με το λεμόνι και επιστρέφουμε στο αλεύρι. Γυρίζουμε τα καλαμάρια σε ένα σουρωτήρι και ανακινούμε να φύγει το παραπάνω αλεύρι
Βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει -ιδανικά σε φριτέζα ή πανέρι- και βυθίζουμε τα καλαμάρια σε αυτό να ψηθούν και να τραγανίσουν για 2-3 λεπτά. Καλό είναι να τα τηγανίσετε σε δύο δόσεις για να μη χρειαστεί περισσότερος χρόνος ώστε το λάδι να πάρει ξανά θερμοκρασία
Αν δεν έχετε πανέρι, βάζετε το λάδι σε σκεύος με τρόπο που να σκεπάζει μια σειρά καλαμαράκια. Βάζετε μια δόση, αφήνετε 1-2 λεπτά και γυρίζετε τα καλαμαράκια
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστά

Πηγή: iefimerida.gr