Και ενώ το άλμα επί κοντό ήταν το άθλημα που θα έκλεβε την παράσταση από το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που ξεκινάει στην Πάτρα (8 Αυγούστου), η είδηση ότι το μεγαλύτερο αστέρι του κλασικού αθλητισμού δεν θα έρθει τελικά στην αχαϊκή πρωτεύουσα έρχεται για να επισκιάσει κάπως τη διοργάνωση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, με ανακοίνωσή της που έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Πέμπτης αποφάσισε να ακυρώσει την συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η έμπειρη αθλήτρια έχει έντονη ενόχληση στο λαγονοψοΐτη και πήρε την απόφαση, αφού είδε πως δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα οι θεραπείες που έκανε τις τελευταίες ημέρες. 

"Εδώ και περίπου πέντε με έξι ημέρες έχω μια έντονη ενόχληση στο πόδι, που δεν ξεπεράστηκε με τις θεραπείες που έκανα. Περίμενα μέχρι τελευταία στιγμή να δω πως είμαι για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε.

Τελικά κρίναμε με τον προπονητή μου, πως είναι προτιμότερο να αποσύρω την συμμετοχή μου, να ξεπεράσω εξ ολοκλήρου τον τραυματισμό, να ξεκουραστώ και παράλληλα να αξιολογήσω την κατάσταση ενόψει του υπόλοιπου της σεζόν", ανέφερε η ίδια.

Η απουσία της Στεφανίδη, όπως είναι φυσιολογικό είναι μεγάλη και έρχεται για να προστεθεί σε αυτές των Τέντολγου και Παπαχρήστου που έτσι και αλλιώς είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα πάρουν μέρος. Πάντως, το άλμα επί κοντώ, έτσι και αλλιώς θα είναι συναρπαστικό με τη συμμετοχή των Κυριακοπούλου και Πόλακ.