Η είδηση του θανάτου του Αγάθωνα, του ρεμπέτη που γνώρισε ολόκληρη η Ευρώπη από τη συμμετοχή τους τη Eurovision, υπήρξε ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο γεγονός για κοινό, αλλά και καλλιτέχνες που τον γνώρισαν από κοντά.

Ανάμεσά τους η Σοφία Κουρτίδου, η οποία είχε την τύχη να συναντήσει τον Αγάθωνα από πολύ μικρή, όταν ακόμη τραγουδούσε στη Βόρεια Ελλάδα. Ο ρεμπέτης έτυχε να την ακούσει σε κάποια από τις εμφανίσεις της και εντυπωσιάστηκε από το ταλέντο της.

Ο Αγάθωνας, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του την Τετάρτη, ζήτησε αμέσως από την καλλιτέχνη να τον ακολουθήσει στις εμφανίσεις του και τραγούδησε ρεμπέτικα και λαϊκά μαζί του για δύο ολόκληρα χρόνια.

Η ξεχωριστή σχέση του Αγάθωνα με τη Σοφία Κουρτίδου

Η Σοφία Κουρτίδου φυσικά κράτησε την επαφή με τον Αγάθωνα όλα τα χρόνια που ακολούθησαν και όπως ήταν φυσικό, η είδηση του θανάτου του την στενοχώρησε βαθειά.

Η τραγουδίστρια, μια από τις 4 γυναίκες της εκπομπής Booth, στο OPEN, μοιράστηκε με δάκρυα στα μάτια στιγμιότυπα από τα βράδια που πέρασε μαζί με τον Αγάθωνα. Βιντεάκια από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μαζί με τον αγαπημένο της Αγάθωνα.

«Ήταν πατέρας για πολλούς από εμάς και φίλος καρδιακός. Ήταν μάγκας, αν και δεν θα του άρεσε να τον αποκαλούμε έτσι. Ο Αγάθωνας ήταν μάγκας, ήταν άνθρωπος κιμπάρης. Έτσι θα ήθελε να τον θυμόμαστε, ήταν ένας απίστευτος μουσικός...» είπε αμέσως μετά, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τη συγκίνησή της για τον χαμό του συναδέλφου της.

«Δεν αποχαιρετούμε γιατί στην πραγματικότητα οι άνθρωποπι δεν πεθαίνουν όταν ζούνε πάντα μέσα στην καρδιά μας. Και άνθρωποι σαν τον Αγάθωνα είναι πάντα εδώ και μέσα από το έργο τους και μέσα από αυτό που ήταν σαν παράδειγμα ανθρώπου» είπε η Σοφία Κουρτίδου και πρόσθεσε: «Ο πιο ειλικρινής άνθρωπος που γνώρισα στη ζωή μου, σε σημείο που πολλές φορές μπορεί να ήταν παρεξηγήσιμο».


Το συγκινητικό φινάλε του the Booth με τον αποχαιρετισμό στον Αγάθωνα - The Booth 6/8/2020 | OPEN TV