Με τον κορωνοϊό να βρίσκεται παντού και τον αριθμό των κρουσμάτων συνεχώς να αυξάνεται όλοι ή σχεδόν όλοι προσπαθούν να προστατευθούν στην καθημερινότητα τους, ένα από τα ζητήματα που είχε ανακοίψει ήταν τα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς και η συγχρωτισμός σε αυτά.

Τελικά με την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών τα δρομολόγια αυξήθηκαν προκειμένου οι επιβάτες να μετακινούνται όσο το δυνατόν ασφαλέστερα.

Τι πρέπει να προσέχουν οι επιβάτες -Απόσταση, διάρκεια παραμονής και μάσκα

Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στα τρένα υψηλής ταχύτητας (G trains) της Κίνας, οι επιστήμονες κατέληξαν στα συμπέρασμα πως οι πιθανότητες να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν εξαρτάται μόνο από τη θέση των επιβατών, αλλά καθοριστικός είναι ο ρόλος της διάρκεια της διαδρομής, καθώς και η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Μάλιστα τόνισαν πως για να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού, οι επιβάτες θα πρέπει:

Να κάθονται με απόσταση δύο θέσεων μεταξύ τους στην ίδια σειρά
Οι διαδρομές να έχουν διάρκεια μικρότερη των 3 ωρών
Η τήρηση απόστασης ασφαλείας σε συνδυασμό με τη χρήση προστατευτικής μάσκας, μπορεί να εξαλείψει σχεδόν τον κίνδυνο διασποράς

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο κίνδυνος να μεταδοθεί ο κορωνοϊός στους επιβάτες των G trains κυμαινόταν από λίγο παραπάνω από 0% έως και 10% και οι μεγαλύτερες πιθανότητες αφορούσαν τους επιβάτες που κάθονταν δίπλα σε μολυσμένα άτομα για πολύ ώρα.