Η σειρά του Facebook ήταν να αποσύρει βίντεο το οποίο ανάρτησε ο Ντόναλντ Τραμπ!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ανέβασε ένα βίντεο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook σχετικά με τον κορωνοϊό, στο οποίο αναφερόταν ότι τα παιδιά δεν μολύνονται από αυτόν. Κάτι τέτοιο φυσικά, όπως έχει αποδειχθεί, δεν ισχύει, με την διαχείριση του ιστότοπου να κατεβάζει το βίντεο του Τραμπ διότι «παραβίαζε τον κανονισμό χρήσης όσον αφορά την επικίνδυνη παραπληροφόρηση» για την πανδημία του κορωνοϊού. Επρόκειτο για συνέντευξη που είχε δώσει ο μεγιστάνας στο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, κατά τη διάρκεια της οποίας διαβεβαίωνε ότι τα παιδιά πρακτικά δεν μολύνονται από τον νέο κορωνοϊό.

Ετσι, μετά το twitter, με το οποίο ο Τραμπ ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση, έρχεται και το facebook να πετάξει ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου, αναφέροντας πως πρόκειται για «ανάρτηση επιβλαβούς παραπληροφόρησης». Το Facebook, επιβεβαίωσε την είδηση τονίζοντας πως τέτοια βίντεο εναντιώνονται στην πολιτική της επιχείρησης.

«Αυτό το βίντεο περιλαμβάνει ψευδείς ισχυρισμούς ότι μια ομάδα ανθρώπων είναι απρόσβλητη από την COVID-19. Το βίντεο παραβιάζει τις πολιτικές μας σχετικά με την επιβλαβή παραπληροφόρηση COVID», είπε ο Αντι Στόουν εκπρόσωπος της πολιτικής της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.