Φονικές πλημμύρες και βροχοπτώσεις με τουλάχιστον 15 νεκρούς σαρώνουν τη Νότια Κορέα, ενώ πάνω από 1.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση καταστροφής δύο περιοχές μετά από 42 μερόνυχτα βροχοπτώσεων, ενώ οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού εμποδίζουν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων κι εκφράζονται φόβοι για εξάπλωση της Covid-19 με τον συνωστισμό στα καταφύγια. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι εντείνονται οι προσπάθειες για τη στέγαση όσων αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους σε προσωρινά καταφύγια, ως επί το πλείστον αθλητικά κέντρα, τηρώντας το social distancing.

Τεράστιες εκτάσεις γης και καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν κατακλυστεί από νερά μετά από εβδομάδες βροχοπτώσεων, ενώ στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ πλημμύρισαν δρόμοι και γέφυρες από τον υπερχειλισμένο ποταμό Χαν. Κάπου 1.300 κατοικίες έχουν σκεπαστεί από νερά ή θάφτηκαν από κατολισθήσεις σ’ ολόκληρη τη χώρα, ενώ καταστράφηκαν σχεδόν χίλιοι δρόμοι και γέφυρες.