Στο περιοδικό “7 ΜΕΡΕΣ tv” και τον Γιάννη Βίτσα έδωσε συνέντευξη ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος μίλησε και για το “Παρουσιάστε”, την τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζει για τη νέα σεζόν.

Οι τηλεθεατές αδημονούν να δουν στη μικρή οθόνη το ευρηματικό «Παρουσιάστε», που πρόκειται να λάβει χώρα την επόμενη σεζόν. Θα ήθελα να μου πείτε ορισμένα στοιχεία για το σίριαλ.

Η σειρά έχει ως κεντρικό θέμα της το στρατό. Διαδραματίζεται άλλωστε σε δύο στρατόπεδα και με πολύ χιούμορ περιγράφει τις στρατιωτικές συμπεριφορές και πράγματα που λίγο-πολύ όλοι όσοι έχουν στρατιωτική εμπειρία γνωρίζουν. Είναι μια καραμπινάτη κωμωδία. Έχουμε μεγάλη διανομή. Συμμετέχουν πάρα πολλά πρόσωπα. Τα στοιχεία των χαρακτήρων που υποδύονται οι άντρες βασίζονται στη στρατιωτική ζωή. Δεν είναι πολύ εύκολη στην πραγμάτωσή της η σειρά. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται μεταξύ πλατό αλλά και πολλών εξωτερικών φυσικών χώρων. Το «Παρουσιάστε» δεν θα θυμίζει τίποτα από το «Της Ελλάδος τα παιδιά». Δεν πρέπει να θυμίζει τίποτα. Είναι διαφορετική ούτως ή άλλως η γραφή. Εύχομαι να αποτελέσει μια καλή συντροφιά για τους τηλεθεατές το χειμώνα.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι δημιουργείτε ένα σίριαλ με τόσο κοντινό περιεχόμενο όσο το “Της Ελλάδος τα παιδιά” και ταυτόχρονα διαφοροποιείται από αυτό.

Όντως. Δεν έχει κοινά στοιχεία. Δεν είναι η ίδια γραφή. Είναι διαφορετική η θεματολογία. Το μόνο κοινό στοιχείο των δύο σειρών είναι ότι συμμετέχω και στις δύο. Δεν έχει νόημα να θυμίζει σε κάτι την παλαιά σειρά. Εάν συνέβαινε, θα θεωρούσα απλώς ότι δεν υπήρχε λόγος να δημιουργηθεί ένα καινούργιο σίριαλ. Θα έπαιζε το παλιό σε επανάληψη και όλα θα ήταν μια χαρά. Θα επιχειρούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Αγαπάτε πολύ την τηλεόραση. Μας έχετε χαρίσει άλλωστε μερικές από τις ωραιότερες κωμωδίες των τελευταίων 30 ετών. Τι θεωρείτε ότι σας έχει προσφέρει αντίστοιχα;

Η τηλεόραση σου δίνει τη χαρά του να «εκθέτει» με ένα τρόπο τη δουλειά σου σε πάρα πολλούς θεατές και μάλιστα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί τουλάχιστον στις σειρές που ακολουθεί με αγάπη ο κόσμος μεσολαβούν πάντα οι επαναλήψεις. Θα έλεγα πως αυτό που κέρδισα ουσιαστικά είναι μια δικαίωση μέσα στα χρόνια. Δεν είναι λίγο πράγμα.

Φυσικά… Η αγάπη του κοινού είναι πολύτιμη, φαντάζομαι.

Δεν είναι η αγάπη ή δεν είναι μόνο η αγάπη. Είναι η εμπιστοσύνη που σε ακολουθεί. Το κοινό αγαπά και ανόητα πράγματα πολλές φορές και κάποια στιγμή σταματά απλώς να τα αγαπά. Το θέμα είναι εάν σε ακολουθεί στο χρόνο. Αυτό είναι το δύσκολο πράγμα.