Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα στη Γένοβα της Ιταλίας, η νέα γέφυρα που αντικαθιστά εκείνη που κατέρρευσε πριν από δυο χρόνια στην ιταλική πόλη, κοστίζοντας τη ζωή σε 43 ανθρώπους.

Ιταλικά μαχητικά, που άφηναν πίσω καπνό στα χρώματα της Ιταλίας, αλλά και κορδέλες σε όλο το μήκος της γέφυρας, σήμαναν τα εγκαίνια της νέας γέφυρας, τα οποία και εν καιρώ κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν με αποστάσεις και χρήση μάσκας προστασίας.

Ωστόσο, ορισμένοι από τους συγγενείς των θυμάτων βρήκαν την «φιέστα» για τη νέα γέφυρα υπερβολική, δεδομένης της τραγωδίας στο σημείο πριν από δύο χρόνια, που χαρακτηρίζεται ως μια από τις χειρότερες καταστροφές εν καιρό ειρήνης στην Ιταλία τις τελευταίες δεκαετίες.

«Το μόνο που ελπίζω όπως και για κάθε έργο υποδομής είναι να συνεχίζουν την συντήρησή του. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό, από σεβασμό σε όσους έχασαν τη ζωή τους» φαίνεται να δηλώνει κάποιος στον βρετανικό Guardian.

Το πρώτο αυτοκίνητο που διέσχισε τη γέφυρα

Στις 22 Ιουνίου, ένα αυτοκίνητο διέσχισε για πρώτη φορά, τη νέα γέφυρα στη Γένοβα της βόρεια Ιταλίας, μετά την κατάρρευση της προηγούμενης, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 43 ανθρώπους τον Αύγουστο του 2018.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο Πιέτρο Σαλίνι, διευθύνων σύμβουλος της Webuild (πρώην Salini-Impregilo), του κατασκευαστικού ομίλου που είναι υπεύθυνος, με τους Fincantieri και Italferr, για την κατασκευή της νέας γέφυρας στη Γένοβα, που σχεδιάστηκε από τον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο.


New Genoa bridge reopens, two years after deadly collapse

Στις 14 Αυγούστου 2018, σε συνθήκες κατακλυσμιαίας βροχόπτωσης, η γέφυρα Μοράντι στη Γένοβα, που πήρε το όνομά της από τον μηχανικό που τη σχεδίασε, κατέρρευσε ξαφνικά προκαλώντας την πτώση δεκάδων οχημάτων που εκείνη τη στιγμή τη διέσχιζαν, με αποτέλεσμα 43 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών.


Previously unseen footage shows moment of Genoa bridge collapse