Συγκλονίζει το νέο βίντεο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο στις ΗΠΑ, που ήρθε τώρα στο φως τη δημοσιότητας.

Σε αυτό φαίνεται η σύλληψη του Τζορζτ Φλόιντ από τη στιγμή που οι αστυνομικοί πλησιάζουν το αυτοκίνητό του και χτυπούν το τζάμι του οδηγού. Στο βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail, βλέπουμε τους δύο αστυνομικούς να προσπαθούν να σπρώξουν τον Τζορτζ Φλόιντ σε ένα περιπολικό.

Ο Αφροαμερικανός φαίνεται τρομοκρατημένος και παρακαλεί να μην τον πυροβολήσουν, ενώ τους λέει ότι πρόσφατα έχασε τη μητέρα του με δάκρυα στα μάτια.

Στη συνέχεια, λέει στους αστυνομικούς ότι έχει κλειστοφοβία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να καθίσει μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτοί με τη σειρά τους, τον ρωτούν αν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών.

Το βίντεο τραβήχτηκε από κάμερες σώματος των πρώην αστυνομικών Τόμας Λέιν και Αλεξάντερ Κουένγκ, όταν έφτασαν για πρώτη φορά στο μίνι μάρκετ Cup Foods έπειτα από καταγγελία ότι ο Φλόιντ φέρεται να προσπάθησε να πληρώσει με πλαστό χαρτονόμισμα, στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη.

Σε άλλη στιγμή το βίντεο δείχνει τον αστυνομικό Κουένγκ να ξεκινά από το κατάστημα όπου ο Φλόιντ φέρεται να προσπάθησε να πληρώσει με ψεύτικο χαρτονόμισμα μέχρι και τη στιγμή που περίμεναν το ασθενοφόρο, αφού είχε προηγηθεί η σοκαριστική επίθεση εναντίον του Αφροαμερικάνου που είχε ως αποτέλεσμα να του στερήσει τη ζωή.

Είναι σαφές από το βίντεο ότι ο Τζορτζ Φλόιντ, δεν προσπαθούσε να φύγει. Είχε αρκετό χρόνο να φύγει από το σημείο πριν φτάσει η αστυνομία. Αντίθετα, αποφάσισε να καθίσει στο αυτοκίνητό του, δίνοντας στους αστυνομικούς την ευκαιρία να τον πλησιάσουν.

Ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε από ασφυξία και από την καρδιακή ανακοπή που ακολούθησε, καθώς ο αστυνομικός τον πίεζε στον λαιμό περίπου για εννέα λεπτά ενώ εκείνος βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος.


EXCLUSIVE: Police bodycam footage shows moment-by-moment arrest of George Floyd for the first time