Στο φουλ είναι οι προετοιμασίες στο ΣΕΓΑΣ και στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, αυτές τις μέρες, για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου που ξεκινά στις 8 Αυγούστου.

Είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που η μεγαλύτερη αυτή διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ θα πραγματοποιηθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, γεγονός που δείχνει το πόσο σημαντική δουλειά έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, με την διοικούσα επιτροπή να το έχει αναδείξει στην πιο σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση για κλασικό αθλητισμό σε όλη την Ελλάδα.

Όμως φέτος η χρονιά αυτή δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τις προηγούμενες. Κι αυτό δεν έχει να κάνει βέβαια με το Στάδιο, αλλά με την πανδημία και τα μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊού.

Η ενημέρωση που υπάρχει μέχρι ώρας είναι ότι η διοργάνωση θα γίνει. Όμως τα μέτρα θα είναι αυστηρά. Όπως ήδη είναι γνωστό η διοργάνωση θα γίνει χωρίς θεατές.

Οι κερκίδες του Σταδίου θα είναι άδειες και βουβές. Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί δεν επιτρέπουν κόσμο σε καμία αθλητική εκδήλωση.

Πέρα από αυτά ο ΣΕΓΑΣ και το τμήμα του ΣΕΓΑΣ της Βόρειας Πελοποννήσου έχουν φροντίσει για τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο συνωστισμού, μεταξύ αθλητών, προπονητών, γυμναστών και μελών του κάθε αθλητικού σωματείου.

Γι' αυτό και η διοργάνωση δεν θα γίνει σε ένα διήμερο, ως συνήθως, αλλά σε ένα τετραήμερο (8, 9, 10 και 11 Αυγούστου), έτσι ώστε οι πάνω από 800 αθλητές που αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτή την αθλητική εκδήλωση, να μην αγωνιστούν μαζί.

Άλλωστε, στην ουσία δεν πρόκειται για ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά για τρία σε ένα, αφού πέρα από το ανοικτό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, συμπεριλαμβάνεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ23, όπως και το πανελλήνιο πρωτάθλημα δεκάθλου.

Τα περισσότερα αστέρια θα' ναι εκεί

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει μέχρι στιγμής η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου που έχει και την ευθύνη για τη διαχείριση και τη διοργάνωση των πανελλήνιων αυτών πρωταθλημάτων, η πλειοψηφία των αστεριών του κλασικού ελληνικού αθλητισμού θα δώσουν το παρών στους αγώνες.  

Εξάλλου, εξαιτίας της καραντίνας και της πανδημίας, οι περισσότεροι από αυτούς είναι ανενεργοί αγωνιστικά και έχουν ανάγκη από αγώνες και μάλιστα σε μία διοργάνωση πανελλήνιου βεληνεκούς.

Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, Βαγγέλης Τζελέτης, οι μόνοι που θα λείψουν θα είναι ο Μίλτος Τέντογλου και η Βούλα Παπαχρήστου, ενώ δεν θα αγωνιστεί και η δική μας πρωταθλήτρια, Δέσποινα Μουρτά.

Όπως τονίζει ο κ. Τζελέτης «είμαστε έτοιμοι από τεχνικής πλευράς για αυτή την μεγάλη διοργάνωση που φέτος θα γίνει κάτω από ειδικές συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ειδική διαδικασία θα χρειαστεί και για τους δημοσιογράφους – φωτορεπόρτερ που είναι να καλύψουν το αθλητικό γεγονός, προκειμένου να πάρουν τη σχετική άδεια.