Ένα σκυλί στο Κεντ φαίνεται ότι είναι το πρώτο κατοικίδιο στη Βρετανία που κόλλησε κορωνοϊό από την ιδιοκτήτριά του, καθώς ήρθε σε επαφή με τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα.

Η Μάντι Χάιες, 60 ετών, είχε όλα τα συμπτώματα της Covid-19 και ξάπλωσε στο κρεβάτι για εβδομάδες με πόνο στο λαιμό, ξηρό βήχα και ανοσμία.

Ωστόσο, διαπίστωσε ότι το σκυλί της άρχισε να μασάει τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα που βρίσκονταν στο κομοδίνο της. Όταν όμως έψαξε διαδικτυακά, διαπίστωσε ότι η ασθένεια δεν μπορεί να περάσει στα κατοικίδια.

Ωστόσο, δύο εβδομάδες αργότερα, το δεκάχρονο σκυλάκι ανέπτυξε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα όπως και ο ιδιοκτήτης, συνεχή ξυρό βήχα και υπερβολική δύσμποια.

Η Μάντι πήρε ένα φίλο της να μεταφέρει το σκυλί στους κτηνιάτρους. Όταν η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, το σκυλί υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία που αποκάλυψε συγκέντρωση υγρού στους πνεύμονες, άλλο ένα κλασικό σημάδι κορωνοϊού.

Οι γιατροί πρότειναν στην ιδιοκτήτρια να σκεφθεί το ενδεχόμενο της ευθανασίας. Ωστόσο, η ίδια απέρριψε μια τέτοια λύση και τους πίεσε να του δώσουν στεροειδή, μια θεραπεία που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τους θανάτους σε ασθενείς με Covid-19. Τελικώς η περιπέτεια και των δύο είχε αίσιο τέλος.

Η Μάντι δεν μπόρεσε να κάνει τεστ στο σκυλί της, ωστόσο είναι βέβαιη ότι νόσησε από κορωνοϊό. «Το ξέρω ότι νόσησε. Σχεδόν τον χάσαμε», είπε.