Αυξημένη κίνηση από Έλληνες ταξιδιώτες παρατηρείται αυτή τη χρονική περίοδο στον εθνικό Δρυμό του Ολύμπου λόγω κορωνοϊού. Πάρα πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται τη διασπορά του covid-19 με αποτέλεσμα να επιλέγουν για ολιγοήμερες διακοπές τον Όλυμπο. Οι διακοπές αυτές είναι φθηνότερες από το να πάνε σε κάποιο νησί, ενώ δίνουν και οικονομική ανάσα στις γύρω περιοχές. Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δρυμού Ολύμπου κ. Άρης Νίκας μίλησε στο protothema.gr για την αυξημένη κίνηση την οποία την συναντούσε κυρίως τον Σεπτέμβριο.

«Όπως φαίνεται η πανδημία του κορωνοϊού έχει ωθήσει πολλούς Έλληνες να αφήσουν τις παραλίες και να πάρουν τα βουνά. Υπάρχει μια αυξημένη κίνηση στον Όλυμπο, όπου έρχεται κόσμος κάθεται για 2 με 3 ημέρες και ξεκουράζεται ενώ απολαμβάνει το τοπίο και τις ομορφιές του Ολύμπου. Οι περισσότεροι που έρχονται είναι από Θεσσαλονίκη και Λάρισα, αλλά έχουμε και ταξιδιώτες και την υπόλοιπη χώρα. Βλέπουμε μια κινητικότητα στα καταλύματα στο Λιτόχωρο τα οποία σε σχέση με άλλα καταλύματα δείχνουν μια καλύτερη εικόνα. Αυτή την κίνηση την παρατηρούσαμε κυρίως τον Σεπτέμβριο, αλλά ο κορωνοϊός έχει λειτουργήσει με τρόπο που αρκετός κόσμος για να αποφύγει την πολυκοσμία έρχεται στον Όλυμπο».

Ο κ. Νίκας επισημαίνει και έναν μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει και δεν είναι άλλος από το ελεύθερο κάμπινγκ σε περιοχές του βουνού στις οποίες δεν επιτρέπεται το κάμπινγκ. «θα ήθελα να κάνω έκκληση στους επισκέπτες να μην κατασκηνώνουν όπου βρουν δίπλα σε ποτάμια ή σε μέρη που δεν επιτρέπεται τα κάμπινγκ. Οι φύλακες του Δρυμού κάνουν ελέγχους και έχουμε πολλές αναφορές για κατασκηνωτές οι οποίοι φεύγοντας αφήνουν τα σκουπίδια τους ή ανάβουν και φωτιές που είναι πάρα πολύ επικίνδυνες. Θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε το βουνό».