Με την παράσταση «Κλέψε Λιγότερο» του Ντάριο Φο την Τετάρτη, 5 Αυγούστου και ώρα 21:00 στον Κήπο Ξενία, συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας για το Καλοκαίρι του 2020 με τίτλο «Ο δικός μου τόπος είναι ο Πολιτισμός».

Η Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Ναυπάκτου «Η Αυλαία» συνεχίζοντας την πολιτιστική της διαδρομή τα τελευταία 10 χρόνια στα δρώμενα της Ναυπάκτου και των γειτονικών περιοχών παρουσιάζει, με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας, το έργο του Ιταλού θεατρικού συγγραφέα Ντάριο Φο «Κλέψε λιγότερο». Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία, με χαρακτηριστικά της την καυστική σάτιρα και τις απρόσμενες ανατροπές, με σκοπό να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της Ιταλικής κοινωνίας. Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας όμως και όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια σε αυτήν την κάνουν ιδιαίτερα επίκαιρη.

Το σημείωμα της Θεατρικής Ομάδας Εκπαιδευτικών Ναυπάκτου «Η Αυλαία»

Πού σταματά το ψέμα και πού αρχίζει η αλήθεια;;; Ποιοι είναι η εξουσία και ποιοι οι εξουσιαζόμενοι;;; Ποιοι οι μεταμφιεσμένοι;;; Ποιοι είναι οι τρελοί και ποιοι οι λογικοί;;;

Φέτος καταπιαστήκαμε με την σουρεαλιστική κωμωδία του νομπελίστα Ντάριο Φο «Κλέψε λιγότερο», η οποία δεν αφήνει καμιά μορφή εξουσίας ασχολίαστη, τίποτα που να μην καυτηριάσει. Και δυστυχώς, αν και γράφτηκε πριν 40 χρόνια, παραμένει επίκαιρη.

Προσεγγίσαμε τις  γκροτεσκ καταστάσεις  του έργου με την επιρροή της Commedia dell’ arte και των λαϊκών γελωτοποιών. Έτσι  όπως θα  ήθελε  κι ο ίδιος ο συγγραφέας. Καλή ψυχαγωγία!!!

Συντελεστές:

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): 

Ηρακλής Μπεζαϊτης (Α’ νεκροθάφτης, θυρωρός, επιθεωρητής) 

Αντώνης Αλεξάκης (Β’ νεκροθάφτης, κλέφτης, αστυνομικός) 

Δήμητρα Μπαράκου (Γ’ νεκροθάφτης, Εξοχώτατος) 

Ελένη Ζαρκαδούλα (Δ’ νεκροθάφτης, Καθηγητής) 

Γιώτα Πολιτοπούλου (Ενέα) 

Gerard van Hatteem(Διευθυντής νεκροταφείου, Καλόγρια) 

Λάμπρος Ξύτσας (Έμπορος) 

Βικτωρία Τσουκαλά (σύζυγος, εκβιαζόμενη) 

Γεωργία Κατσαργύρη  (καλόγρια/ιερόδουλη) 

Βάσω Μπεζαϊτη (Γυναίκα θυρωρού, Ηγουμένη, Δικαστής) 

Τρελοί: Gerard van Hatteem, Αντώνης Αλεξάκης, Ελένη Ζαρκαδούλα, Βάσω Μπεζαϊτη, Λάμπρος Ξύτσας, Βικτωρία Τσουκαλά

Σκηνοθεσία: Μαρία Καλλιαμβάκου

Σκηνικά-Κοστούμια: Λάμπρος Ξύτσας

Δημιουργία μασκών: Δημήτρης Καλόγηρος

Μουσική: Νάσος Παπαευθυμίου

Τραγούδι-φωνές: Νάσος Παπαευθυμίου - Φωτεινή Παπακώτση

Ώρα έναρξης παράστασης: 21:00.  Ώρα προσέλευσης: 20:30.

Σημαντική ενημέρωση:

Το σύνολο των φετινών εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπακτίας προσφέρεται δωρεάν στο κοινό, με απαραίτητη ωστόσο την προκράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2634 0 38646 (Καθημερινά, 9:00-13:00).

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και τις συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους χώρους των εκδηλώσεων. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του από τον χώρο της εκδήλωσης (ΚΥΑ αρ. Δ1α/Γ.Π. οικ/44076, ΦΕΚ 2798/Β/11-7-2020).