Αύξηση τουριστών στο νησί φέρνει ο Αύγουστος με τα ξενοδοχεία να σημειώνουν ήδη αύξηση στις κρατήσεις, ενώ ραγδαία αύξηση κίνησης παρατηρείται και στο αεροδρόμιο Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης «ήδη από τις πρώτες μέρες του Αυγούστου παρατηρείται αύξηση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία, η οποία αναμένεται να αγγίξει ποσοστό του 45% της πληρότητας των καταλυμάτων, έναντι της περυσινής τουριστικής περιόδου, ενώ για το μήνα Ιούλιο οι κρατήσεις άγγιξαν το 30-35%, έναντι του 2019».

Η Κέρκυρα φέρεται να εξακολουθεί να είναι ένας ασφαλής προορισμός, με το αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας να υποδέχεται πλέον δεκάδες πτήσεις καθημερινά από το εξωτερικό. Σήμερα αναμένεται να έρθουν στο νησί 25 πτήσεις, μόνο τρεις εξ αυτών εσωτερικές, με τη Μεγάλη Βρετανία να κρατά υψηλά το σκήπτρο των κρατήσεων από το εξωτερικό.

«Σημαντική αύξηση κρατήσεων παρατηρείται και από το εσωτερικό της χώρας για το μήνα Αύγουστο, με τις περισσότερους Έλληνες να "κλείνουν" για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βούλγαρης. Εμφανής είναι και η αύξηση στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, με τα καράβια ανοιχτού και κλειστού τύπου, να θυμίζουν καλές εποχές του τουρισμού στο νησί.

Την ίδια ώρα πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να οργανώσουν τις διακοπές τους στην Κέρκυρα, επιλέγοντας ως κατάλυμα για βραχυπρόθεσμές διακοπές πολλές βίλες ή μικρά διαμερίσματα στην καρδιά της πόλης. Σημειώνεται ότι οι περισσότερες κρατήσεις είναι για τη Μέση Κέρκυρα, ενώ ελάχιστη είναι η τουριστική κίνηση στη Νότια Κέρκυρα, καθώς πολλά από τα καταλύματα αλλά και τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά για τη φετινή σεζόν.