Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία τα πρόστιμα και οι περιπτώσεις των καταστημάτων που σφραγίστηκαν. 

Σάρωσαν οι έλεγχοι των μικτών κλιμακίων για τον κορωνοϊό τις περασμένες ημέρες και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, δεν έγιναν μόνο στα καταστήματα εστίασης, αλλά και σε όλους τους κλάδους.

Όπως τονίζει ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr οι έλεγχοι δεν έχουν τον χαρακτήρα και το ύφος τιμωρίας, αλλά γίνονται "για να προστατευτούμε όλοι μας από τα χειρότερα που μπορεί να έρθουν". 

Ποια μπορεί να είναι αυτά χειρότερα; «Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα που υπάρχουν στην περιοχή μας από την πορεία της επιδημίας δεν είναι ορατό κανένα ενδεχόμενο τοπικού lockdown.

Αυτά, άλλωστε, δεν τα αποφασίζουμε εμείς, αλλά οι αρμόδιες επιτροπές, παίρνοντας ως δεδομένα τα στοιχεία που υπάρχουν για την κάθε περιοχή και την πορεία του ιού.

Στην περιοχή μας, κρίνοντας από την κατάσταση στο νοσοκομείο αναφοράς και την σταθερότητα στα κρούσματα, δεν υπάρχει λόγος για τοπικό lockdown.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν, εφόσον δεν δείξουμε την ανάλογη προσοχή όλοι μας. Χρειάζεται να φοράμε τις μάσκες μας και να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα.

Η μάσκα και οι αποστάσεις ασφαλείας είναι το μοναδικό μέτρο προστασίας που έχουμε απέναντι στο ενδεχόμενο της επέκτασης του ιού.

Είναι κάτι που θα πρέπει όλοι μας να το συνειδητοποιήσουμε και να το εφαρμόσουμε στο πλαίσιο της ατομικής, αλλά και της συλλογικής μας ευθύνης».