Η αγάπη του Σάκη Ρουβά για τη θάλασσα και το ψαροντούφεκο είναι γνωστή, με τον τραγουδιστή να αποδεικνύει πως έχει άριστες γνώσεις και τέλεια τεχνική στην κατάδυση στα εγκαίνια του υποβρύχιου μουσείου στην Αλόννησο.

Ο Σάκης Ρουβάς έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του υποβρύχιου μουσείο στην Αλόννησο, ωστόσο αυτό που ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της τελετής ήταν η επιλογή του να καταδυθεί χωρίς μπουκάλες, αλλά με μία ανάσα. Ως γνήσιος ψαροντουφεκάς, ο Σάκης Ρουβάς είναι φανατικός της ελεύθερης κατάδυσης (κατάδυση με μία ανάσα), κάτι που απέδειξε το περασμένο Σάββατο.

Και ενώ όλοι όσοι καταδύθηκαν επέλεξαν την αυτόνομη κατάδυση (κατάδυση με μπουκάλες), κάτι που είναι λογικό και ασφαλές καθώς παρέμειναν για αρκετή ώρα στο βυθό, ο γνωστός τραγουδιστής έκανε μία ελεύθερη βουτιά στα 25 μέτρα βάθος. Με απόλυτα προσεκτικές και αρμονικές κινήσεις, όπως επιβάλλεται στην ελεύθερη κατάδυση, ο Σάκης Ρουβάς έφτασε στο σημείο που είχε τοποθετηθεί η κορδέλα, πήρε το ψαλίδι και την έκοψε. Στη συνέχεια ως σωστός δύτης έκανε με το χέρι του το σήμα «ΟΚ» και αμέσως μετά αναδύθηκε στην επιφάνεια.

Υπενθυμίζεται πως βουτιές με μία ανάσα σε τέτοια βάθη μπορούν να τις κάνουν μόνο όσοι έχουν γνώση, αλλά εκπαίδευση των κατάλληλων τεχνικών, σε διαφορετική περίπτωση είναι πάρα πολύ επικίνδυνες.


Αλόννησος | Εγκαίνια στο βυθό για τo πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο της Ελλάδας