Κι ενώ οι έλεγχοι που έκαναν τα μικτά κλιμάκια στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας για την τήρηση των μέτρων του κορωνοϊού, συνεχίστηκαν όλο το Σαββατοκύριακο, ένα ακόμα κατάστημα εστίασης σφραγίστηκε από τους ελεγκτές.

Πρόκειται για ένα κατάστημα beach bar, λίγο έξω από την Πάτρα, στην ανατολική παράκτια γραμμή της, το οποίο σύμφωνα με τους ελεγκτές είχε συνωστισμό και δεν τηρούνταν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Αρχικά, αστυνομικοί έκαναν συστάσεις το μεσημέρι της Κυριακής στους υπευθύνους του καταστήματος, ωστόσο, οι συστάσεις αυτές δεν εισακούστηκαν και το απόγευμα η αστυνομία μαζί με τους ελεγκτές σφράγισαν το κατάστημα και οδήγησαν τον ιδιοκτήτη του beach bar στο αυτόφωρο.

Το μαγαζί θα παραμείνει σφραγισμένο για 15 ημέρες, κατά συνέπεια χάνει ένα μεγάλο μέρος του υπολοίπου της καλοκαιρινής σεζόν, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους εργαζόμενους του.

Πάντως, έλεγχοι έγιναν και σε άλλα καταστήματα εστίασης και σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφηκαν παραβάσεις και σημειώθηκαν πρόστιμα, τόσο σε πελάτες, όσο και σε μαγαζιά.

Πρόστιμα έπεσαν την περασμένη Παρασκευή στη λαϊκή αγορά των Προσφυγικών, ενώ το Σάββατο εντοπίστηκαν κάποιες παραβάσεις σε ταξί. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 21 πρόστιμα που έπεσαν στη Δυτική Ελλάδα, τα 14 αφορούσαν την Αχαΐα. 

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο σφραγίστηκε ένα κατάστημα γνωστής Πατρινής αλυσίδας αρτοποιίας στην περιοχή του Ρίου, επειδή υπήρχαν δύο άτομα παραπάνω εντός του μαγαζιού από το προβλεπόμενο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε ότι αφορά την εστίαση, αλλά και το εμπόριο, το πρόστιμο για έναν εργαζόμενο που δεν φοράει μάσκα, με ΦΕΚ που θεσπίστηκε την περασμένη εβδομάδα δεν αφορά μόνο τον υπάλληλο, αλλά και τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. 150 ευρώ πρόστιμο ο υπάλληλος και 150 η επιχείρηση.