«Λευκό» από κορωνοϊό, ύστερα από ένα δεκαπενθήμερο περίπου, είναι και πάλι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αφού δεν υπάρχει πλέον κανένας ασθενής με τον ιό.

Η σύζυγος του 70χρονου (έφυγε την περασμένη Παρασκευή από τη ζωή), πήρε εξιτήριο την Κυριακή από τη μονάδα αρνητικής πίεσης που νοσηλευόταν και πλέον δεν υπάρχει ασθενής στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι την Κυριακή δεν υπήρξε κάποιο νέο κρούσμα στο νομό με βάση την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

Ωστόσο, τα κρούσματα δεν έχουν εξαφανιστεί από την περιοχή μας, υπάρχουν και βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα, κάτι που σημαίνει ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι σε άμεση επαφή με την ανοικτή κοινότητα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς και με δεδομένο ότι υπήρξε ένα νέο κρούσμα στην περιοχή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ του Σαββάτου, τα κρούσματα αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 10. 

Άλλωστε για να θεωρηθεί ότι ένας ασθενής ξεπέρασε τον ιό θα πρέπει να έχει αρνητικό αποτέλεσμα στο νέο μοριακό έλεγχο που γίνεται μετά από 14 ημέρες.

Κατά συνέπεια όλα τα κρούσματα των τελευταίων ημερών είναι ακόμα εν δυνάμει ασθενείς. Θυμίζουμε ότι μία εβδομάδα νωρίτερα νοσηλεύονταν στο ΠΓΝΠ τέσσερα άτομα και είχαν εντοπιστεί έξι κρούσματα. 

Στο μεταξύ η διαδικασία των ιχνηλατήσεων και των μοριακών ελέγχων συνεχίζονται με πάνω από 50 δείγματα στα δύο εργαστήρια αναφοράς της Πάτρας, να παραμένουν σε εκκρεμότητα, περιμένοντας τα αποτελέσματα. 

Πάντως, όλα τα τεστ που έχουν γίνει και έχουν βγάλει αποτελέσματα γύρω από τον κύκλο των επαφών των κρουσμάτων είναι αρνητικά μέχρι ώρας.