Με τον επί 16 χρόνια σύντροφό της Μάρκους Ραϊκόνεν ενώθηκε χθες με τα δεσμά του γάμου σε κλειστό κύκλο η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Οκτώ μήνες αφότου ανέλαβε τα ηνία της κυβέρνησης της Φινλανδίας κι έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο, η 34χρονη Μαρίν ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία αγκαλιά με τον σύζυγό της στέλεχος εταιρείας τηλεπικοινωνιών κρατώντας μια ανθοδέσμη και στη συνοδευτική λεζάντα εξέφρασε τη χαρά της που μοιράζεται τη ζωή της με τον άνθρωπο που αγαπά: «Έχουμε βιώσει πολλά μαζί, μοιραστήκαμε χαρές και λύπες, υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλον στην ηρεμία και τις καταιγίδες. Έχουμε ζήσει τα νιάτα μας μαζί, ενηλικιωθήκαμε και μεγαλώνουμε την αγαπημένη μας κόρη. Σε ευχαριστώ που είσαι δίπλα μου», αναφέρει.


Η κυβέρνηση της Φιλανδίας ανέφερε στον ιστότοπόπό της ότι ο γάμος έγινε στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία Κεσαράντα κι ότι παρέστησαν οι οικογένειες και οι στενοί φίλοι των νεονύμφων. Η Μαρίν, που μεγάλωσε με δύο μαμάδες, και ο Ραϊκόνεν συζούν εδώ και 16 χρόνια κι έχουν αποκτήσει μια κόλρη ηλικίας 2,5 ετών, την Έμα. Η Σοσιαλδημοκράτης Μαρίν, που μεγάλωσε με δύο μαμάδες, με τις περιβαλλοντολογικές ανησυχίες και την έντονη δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο η νεότερη επικεφαλής κυβέρνησης του κόσμου, αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα έχασε τον τίτλο με την επιστροφή στην εξουσία του καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, που κλείνει αυτό το μήνα τα 34.

H Φινλαδνή πρωθυπουργός ήταν γοητευτική μέσα στο λευκό νυφικό της και το μακρύ της πέπλο.


Σε συνέντευξή της το 2015 η Φινλανδή πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως ως παιδί αισθανόταν «αόρατη», επειδή της ήταν δύσκολο να μιλήσει ανοιχτά για την οικογένειά της. Η Σάνα Μάριν μεγάλωσε με δύο μαμάδες, δηλαδή με την μητέρα της και την σύντροφό της και όπως είχε παραδεχθεί η οικογένειά της «δεν αναγνωριζόταν ως κανονική οικογένεια και ίση με τις άλλες».