Ανησυχία επικρατεί στην Καβάλα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού που συνδέονται με βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας κρέατος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ένα ταξίδι μιας γυναίκας από τη Βουλγαρία, στην πατρίδα της φαίνεται ότι ήταν η αιτία να διασπαρεί ο κορωνοϊός στο εργοστάσιο κρεάτων στην Καβάλα. Συνολικά έχουν διαγνωστεί θετικοί 24 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο κρεάτων. Όλοι τους παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Το εργοστάσιο που επεξεργάζεται κρέας για την παραγωγή μεταξύ άλλων γύρου αριθμεί πάνω από 100 εργαζομένους.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση του συνόλου των αποτελεσμάτων των ελέγχων, η εταιρία προχώρησε σε αναστολή των εργασιών της και θα επαναλειτουργήσει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

«Ο έλεγχος του προσωπικού συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Η επαναλειτουργία της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιστρέψουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ιχνηλάτιση των επαφών συνεχίζεται προκειμένου να αποφευχθεί ένα τοπικό lockdown το οποίο θα σήμαινε καταστροφή για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους.