Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 541 θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο αριθμός εμφανίζεται κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, ωστόσο συνηθίζεται τα νούμερα της Κυριακής να είναι μικρότερα λόγω των ελέγχων που γίνονται και είναι λιγότεροι. Παράλληλα, το υπουργείο επιβεβίωσε και άλλα 25.800 κρούσματα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα της Λατινικής Αμερικής έφτασε έτσι τους 94.104 νεκρούς επί συνόλου 2,73 εκατομμυρίων και πλέον ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον κόσμο πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Πλησιάζει τους 48.000 νεκρούς το Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 274 νέους θανάτους ασθενών εξαιτίας του κορωνοϊού και 4.853 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός ως εδώ πλησιάζει πλέον τους 48.000 νεκρούς — ανέρχεται σε 47.746 — επί συνόλου 439.046 μολύνσεων στο Μεξικό, τη χώρα που καταλαμβάνει από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας την τρίτη θέση στην μακάβρια παγκόσμια κατάταξη ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει τονίσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό πιθανόν είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος από αυτόν που ανακοινώνει επίσημα, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επαρκής αριθμός τεστ.