Αρκετά είναι τα παράπονα των Πατρινών για την κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένα από τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας.

Σύμφωνα με αυτά, υπάρχουν ακόμα λεωφορεία στους δρόμους της Πάτρας που δεν έχουν κλιματιστικό με αποτέλεσμα να σκάνε από τη ζέστη οι επιβάτες που βρίσκονται μέσα.

Τα πράγματα για την κατάσταση στα λεωφορεία αυτά γίνονται ακόμα χειρότερα, με τη μάσκα που πρέπει να φορούν οι επιβάτες. Μάσκα, χωρίς air condition και ταυτόχρονα σε ορισμένα από τα δρομολόγια αυτά να παρατηρείται συνωστισμός, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες και μετά.

Σύμφωνα με Πατρινούς που χρησιμοποιούν αρκετά συχνά τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, τα δρομολόγια σε συγκεκριμένες γραμμές έχουν μειωθεί, αφού έχει μειωθεί και η επιβατική κίνηση και έτσι ο συνωστισμός σε αυτά που έχουν απομείνει είναι αναπόφευκτος.

Εκτός αυτού υπάρχουν και αρκετά παράπονα για τη συμπεριφορά ορισμένων οδηγών (όχι όλων) ή υπαλλήλων του ΚΤΕΛ. Μάλιστα, προ ημερών, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο facebook, ένα ζευγάρι τουριστών που είχαν έρθει στην Πάτρα ύστερα από αεροπορικό ταξίδι, ανεβαίνοντας σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ για να πάει στην Άνω πόλη, δεν είχε εισιτήριο.

Προσπάθησε έτσι να αγοράσει δύο εισιτήρια από τον οδηγό. Ο οδηγός δέχτηκε να τους δώσει με επιβαρυμένη τιμή, κάτι που όμως δεν δέχτηκαν αυτοί, με αποτέλεσμα να κατέβουν από το λεωφορείο, μέσα στη ζέστη και στο λιοπύρι με τις βαλίτσες στο χέρι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετοί επιβάτες έχουν ζητήσει κατά καιρούς από τους οδηγούς να μεταβιβάσουν στους υπευθύνους για την ύπαρξη μηχανημάτων POS, εντός των λεωφορείων.