Κι ενώ το Αγρίνιο ετοιμάζεται να πάρει ηλεκτρικά ποδήλατα, στην Πάτρα, περιμένουμε ακόμα κάποια στιγμή να λειτουργήσουν τα κοινόχρηστα.

Ακόμα όμως και όταν τελικά το πρόγραμμα αυτό ξεκινήσει κανονικά και μπουν τα ποδήλατα στις θέσεις τους, ύστερα από τους συνεχόμενους βανδαλισμούς που είχαν υποστεί οι ηλεκτρονικοί σταθμοί, η Πάτρα θα είναι και πάλι πίσω στο θέμα της πράσινης μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Η εποχή θα μας έχει ξεπεράσει. Η τελευταία λέξη της οικολογικής μετακίνησης στον αστικό ιστό, είναι πλέον τα ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα και όχι τα συμβατικά, αυτά που γνωρίζουμε.

Το Αγρίνιο ήδη ετοιμάζεται να τα υποδεχθεί. Στην Καλαμάτα έχει ξεκινήσει η διάθεσή τους. Στην Πάτρα μάλλον θα αργήσουμε να τα δούμε.

Πέρα από το ότι περιμένουμε να εφαρμοστεί στην πράξη το πρόγραμμα της λειτουργίας των κοινόχρηστων συμβατικών ποδηλάτων, η δημοτική αρχή δεν δείχνει να είναι διατεθειμένη να το ρισκάρει.

«Είδαμε τι πάθαμε με τα κοινόχρηστα ποδήλατα και τους βανδαλισμούς που υπέστησαν» μας έλεγε άνθρωπος της δημοτικής αρχής. «Το έχουμε στα υπόψη μας, όμως τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν μεγαλύτερο κόστος. Για να τα φέρουμε θα πρέπει πρώτα να έχουμε διαμορφώσει ένα πλαίσιο για την προστασία τους». Μένουμε έτσι στην Πάτρα στα κοινόχρηστα ποδήλατα.

Και εδώ που τα λέμε ας τα δούμε κάποια στιγμή να κυκλοφορούν ξανά στην Πάτρα και ας είναι. Ας αργήσουμε να δούμε ηλεκτρικά ποδήλατα στην πόλη.