Είναι γνωστό ότι η καραντίνα άφησε δεκάδες Πατρινούς χωρίς δουλειά την καλοκαιρινή σεζόν, αφού παρά το άνοιγμα των συνόρων, τα ξενοδοχεία και τα μαγαζιά εστίασης στα νησιά, δεν είχαν κίνηση για να τους πάρουν.

Έτσι δεκάδες Πατρινοί που το καλοκαίρι έβρισκαν μία δουλειά με ένα αρκετό καλό μεροκάματο, συγκεντρώνοντας χρήματα για να τη βγάλουν και το χειμώνα, έμειναν στην πόλη τους.

Πρόκειται για χρήματα που σίγουρα θα λείψουν από την αγορά της Πάτρας τους χειμερινούς μήνες, αφού οι εργαζόμενοι αυτοί, «ξενιτεύονταν» στα νησιά το καλοκαίρι και τον χειμώνα δαπανούσαν τους μισθούς του καλοκαιριού στον τόπο τους.

Όμως ακόμα και αυτοί που τελικά πήγαν για δουλειά σε κάποια από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα των νησιών του Ιονίου και του Αιγαίου, δεν έχουν πιάσει τουλάχιστον μέχρι στιγμής εργασία.

Η τουριστική κίνηση σε μέρη όπως η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, αλλά και σε πολλά από τα νησιά του Αιγίου είναι τόσο πεσμένη που τα ξενοδοχειακά αυτά συγκροτήματα, έχουν αρκετούς από αυτούς σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Αρκετοί λοιπόν Πατρινοί που έχουν πάει στα νησιά, μένουν μέχρι ώρας στα ξενοδοχεία, έχουν ένα πιάτο φαγητό, όμως δεν εργάζονται και περιμένουν να πάρουν το «οκ» από τους εργοδότες τους για το αν τελικά θα πιάσουν δουλειά.

Στο μεταξύ τα 534 ευρώ που περιμένουν να πάρουν από το κράτος για την αναστολή εργασίας, καθυστερούν, με αποτέλεσμα να μην έχουν χρήματα πάνω τους, πέρα από το φαγητό και τη διαμονή που τους προσφέρεται από το ξενοδοχείο.

Αρκετοί πάντως από αυτούς ετοιμάζουν ήδη βαλίτσες για να επιστρέψουν πίσω πριν από τον Δεκαπενταύγουστο. Βλέπετε η αύξηση των κρουσμάτων και ο φόβος ενός νέου κύματος επιδημίας, απομάκρυνε κάθε ελπίδα για την τόνωση της κίνησης στη φετινή τουριστική σεζόν.

Έτσι οι εργοδότες τους αναμένεται να τους πουν να επιστρέψουν πίσω στην Πάτρα ή τέλος πάντων σε όποια πόλη προέρχεται ο καθένας τους. Χωρίς δουλειά, χωρίς χρήματα και χωρίς ταμείο ανεργίας για τον χειμώνα…..