Καλές καιρικές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγες βροχές ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα. Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα και κυρίως στον ορεινό άξονα της Πίνδου, όπως αναφέρει το meteo.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 18 έως 36, στη Θεσσαλία από 16 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 35 βαθμούς, με εξαίρεση τη Νότια Πελοπόννησο όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 32, και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 31 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ κατά περιόδους. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.