«Οι "Μοδίστρες" είναι παιδί του κορονοϊού. Νιώθουμε αγωνία, όπως κάθε φορά», τονίζει ο Μιχάλης Ρέππας αναφερόμενος στο νέο του εγχείρημα.

Πρόκειται για την καινούργια εβδομαδιαία κωμική σειρά, η οποία έπειτα από πολλά χρόνια επιστρέφει τόσο τον ίδιο όσο και τον Θανάση Παπαθανασίου στην τηλεόραση, μέσω της οποίας το χρυσό συγγραφικό δίδυμο συστήθηκε και αγαπήθηκε από το κοινό στα τέλη της δεκαετίας του '80 με το «Κανάλι της Βαγγελίτσας» αλλά και τις πληθωρικές, χορταστικές, αυθόρμητες και ανατρεπτικές «Τρεις χάριτες».

Ο Μιχάλης Ρέππας δεν κρύβει τη χαρά και την αδημονία του γι’ αυτήν την επιστροφή, ενώ εξηγεί: «Η σειρά θα βγει στον αέρα το νωρίτερο το 2021. Μπορεί και αργότερα... Έχουμε γράψει μέχρι στιγμής επτά επεισόδια, αλλά θα πρέπει να ολοκληρώσουμε όλο τον κύκλο των επεισοδίων, για να κάνουμε την οποιαδήποτε συζήτηση».

Οι μοδίστρες αναφέρονται στη ζωή τριών αδελφών που κληρονομούν τον οίκο μόδας της μητέρας τους. Τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για εκείνες, αφού χωρίς να το θέλουν θα μπλεχτούν με τον υπόκοσμο και θα έρθουν αντιμέτωπες με κωμικοτραγικές καταστάσεις... Για μία ακόμη φορά τρεις γυναίκες αποτελούν τους κεντρικούς χαρακτήρες της εβδομαδιαίας σειράς, την οποία ετοιμάζουν οι καταξιωμένοι συγγραφείς, όπως αντίστοιχα στις τόσο ιδιαίτερες και απολαυστικές χάριτες τριάντα χρόνια πριν.

«Το έχουμε στο αίμα μας. Φαίνεται από τότε που έγιναν οι χάριτες, δεν μπορούμε να πάμε πολύ μακριά», ομολογεί με χιούμορ ο Μιχάλης Ρέππας. Σύμφωνα πάλι με τα πρόσφατα δημοσιεύματα, τόσο η Μαρία Καβογιάννη όσο και η Μαρία Λεκάκη έχουν ήδη μιλήσει με το συγγραφικό δίδυμο, προκειμένου να ενταχθούν με πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά. «Δεν είναι αλήθεια», λέει ο συγγραφέας στο 7 μέρες tv και καταλήγει: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα με ηθοποιούς. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στις πρωταγωνίστριες της σειράς». Το μόνο βέβαιο είναι ότι αδημονούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα η νέα σειρά να βρει χώρο και φωνή στον τηλεοπτικό αέρα.