Είναι γνωστό ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας λαοπρόβλητος ηγέτης, ένα πολιτικό φαινόμενο, ανεξάρτητα αν διαφωνεί κανείς ή όχι με την πολιτική που εφάρμοσε και αν τελικά αυτή λειτούργησε προς όφελος της χώρας.

Το γεγονός είναι ότι οι ιδέες του, αν και έχουν περάσει 24 χρόνια από το θάνατο του (23 Ιουνίου του 1996), εξακολουθούν και επηρεάζουν την πολιτική σκηνή του τόπου, είτε έμμεσα, είτε άμεσα, ενώ ακόμα και στον άγνωστο για αυτόν κόσμο των social media το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, αρκεί από μόνο για να δημιουργεί σελίδες. 

Μία από αυτές που είδαμε πρόσφατα και στην οποία συμμετέχουν δεκάδες Πατρινοί και Αχαιοί είναι το Οργανώνουμε Κίνημα Αρχών Ανδρέα Παπανδρέου. Η σελίδα έχει ήδη 6.707 χιλιάδες μέλη και αναφέρει τα εξής:

«Κομματικά ανένταχτοι Ανδρεϊκοί ιδρύουμε ισότιμα με την συμμετοχή όλων- τα πρώτα 1000 μέλη ως Εθνικό Συμβούλιο - Κίνημα Αρχών Ανδρέα Παπανδρέου και εκλέγουμε συλλογική ηγεσία, όχι αρχηγό!».

Τι θέλει να πει ο… ποιητής δεν το γνωρίζουμε με τον όρο συλλογική ηγεσία. Όπως επίσης δεν γνωρίζουμε αν το Κίνημα αυτό έχει κάποια πολιτική προέκταση, αν δηλαδή έχει στα πλάνα του μακροπρόθεσμα να μετατραπεί σε κόμμα.

Πάντως, δεν είναι η μοναδική σελίδα που υπάρχει στο facebook με το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου. Υπάρχει επίσης το "Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου"
και το "Κίνημα Υποστηρικτών Ανδρέα Παπανδρέου", με χιλιάδες μέλη η καθεμία, εκ των οποίων αρκετοί είναι Αχαιοί. 

Ωστόσο, η πρώτη που αναφέραμε μιλάει για οργάνωση κινήματος και αυτό έχει ένα ενδιαφέρον. Σίγουρα όμως ο Ανδρέας Παπανδρέου κυριαρχεί και στον κόσμο της πολιτικής επικοινωνιακής των social media και ας έχουν περάσει τόσα χρόνια από το θάνατό του.