Υλικά

4 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

6 κ.σ. έτοιμη κρέμα άνθος αραβοσίτου

4 αβγά

125 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 3 πορτοκάλια

1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού

11 γραμμ. ζελατίνη (σε φακελάκι)

200 γρ. ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος πολύ χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το λικέρ με την κρέμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα και 5 κ. σούπας από το χυμό πορτοκαλιού. Τον υπόλοιπο χυμό τον βάζουμε σε μπεν μαρί και διαλύουμε σε αυτόν τη ζελατίνη. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τη ζελατίνη (σε θερμοκρασία δωματίου). Αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος, με τους κρόκους και με την κρέμα πορτοκαλιού και στη συνέχεια προσθέτουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Μοιράζουμε το μίγμα μας σε γυάλινα ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Πηγή: neadiatrofis.gr