Συστατικά
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αβγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια γάλα, με λίγα λιπαρά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε κόκκους
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη χωρίς λιπαρά
  • 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού νερό
Τρόπος μαγειρέματος
  • Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Ανακάτεψε καλά με ένα σύρμα τα 3 πρώτα συστατικά σε ένα μπολ και άστο στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτεις το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τις 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη, και το γάλα σε σκόνη. Μαγειρεύεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να σχηματιστούν μικροσκοπικές φυσαλίδες γύρω από την άκρη της κατσαρόλας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα σύρμα.
  • Προσθέτεις σταδιακά το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
  • Χωρίζεις το μείγμα του γάλακτος ομοιόμορφα σε 6 φορμάκια ή φλιτζάνια για γλυκό.
  • Βάζεις τα φορμάκια σε ένα ταψί με λίγο νερό και ψήνεις στους 180 ° C για 1 ώρα .
  • Απομακρύνεις τα φορμάκια και τα τοποθετείς, μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, βράζεις την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί το σιρόπι σου.
  • Ρίχνεις το σιρόπι πάνω από κάθε κάθε επιδόρπιο και το αφήνεις να κρυώσει.
  • Απολαμβάνεις!

Πηγή: tlife.gr