Στις λίστες αναμονής του ΚΕ. Φ.Ι.Α. παραμένουν εδώ και καιρό, δεκάδες Πατρινοί γονείς που το παιδάκι τους χρειάζεται να κάνει εργοθεραπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προσλήψεις εργοθεραπευτών που ήταν να γίνουν, μετά τον διορισμό των δύο γυναικών που εργάζονταν εκεί και πήγαν σε άλλο φορέα ως μόνιμες, δεν έχουν γίνει ακόμα.

Έτσι, στο ΚΕ.Φ.Ι.Α. (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης) έχει απομείνει μόλις μία εργοθεραπεύτρια που όμως τα ραντεβού της είναι κλεισμένα εδώ και μήνες, κατά συνέπεια δεν μπορεί να πάρει επάνω του και τα υπόλοιπα που τα είχαν αναλάβει οι δυο γυναίκες που διορίστηκαν.

Στο μεταξύ, οι περιπτώσεις των μικρών παιδιών που έχουν ανάγκη από εργοθεραπεία, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, αυξάνονται συνεχώς και το γεγονός αυτό σημαίνει ότι η λίστα της αναμονής ολοένα και μεγαλώνει.

Έτσι, οι υπάλληλοι του ΚΕΦΙΑ, όταν τους χτυπούν την πόρτα νέες περιπτώσεις, προειδοποιούν τους γονείς ότι το διάστημα της αναμονής, μπορεί να κρατήσει ακόμα και παραπάνω από δύο μήνες, μέχρι να έρθει δηλαδή η στιγμή για να κάνει το παιδί τους την πρώτη συνεδρία.

Στο μεταξύ εργοθεραπευτής στο Παιδοψυχιατρικό Κέντρο του Καραμανδανείου δεν υπάρχει, οπότε ούτε από εκεί μπορεί να βρεθεί μία λύση για τους γονείς.

Αναγκάζονται έτσι να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνοντας ένα σημαντικό ποσό κάθε μήνα, εφόσον οι συνεδρίες θα πρέπει να είναι δύο φορές την εβδομάδα, άρα οκτώ το μήνα.

Όμως και εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό κομμάτι. Οι εργοθεραπευτές στην Πάτρα είναι ελάχιστοι (σε αντίθεση με τους λογοθεραπευτές) και οι περισσότεροι από αυτούς είναι «κλεισμένοι» εδώ και καιρό.

Κατά συνέπεια οι γονείς και τα παιδιά που έχουν ανάγκη από εργοθεραπεία μένουν στον «αέρα», περιμένοντας τη στιγμή που ο ΚΕΦΙΑ, θα τους καλέσει για το πρώτο ραντεβού, ενώ οι προσλήψεις των δύο εργοθεραπευτών που θα μπορούσαν να καλύψουν κάποια κενά δεν έχουν καν γίνει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά, είτε στη νηπιακή, είτε στην παιδική ηλικία, επισκέπτονται λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, έχοντας αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την ομιλία, τη κίνηση ή ακόμα και με τη συγκέντρωσή τους.