Την αγάπη της για την Ελλάδα, εξέφρασε για ακόμα μία φορά η Βικτόρια Χίσλοπ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Mini Καύσωνα» του Mega, η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας, αποκάλυψε τι είναι αυτό που την κάνει να αγαπάει τη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε επίσης, στη πρόσφατη πολιτογράφησή της ως Ελληνίδα και στο πώς νιώθει γι' αυτό.

«Τι ωραίο πράγμα, τι ωραίο δώρο για μένα. Για πολλά χρόνια νιώθω Ελληνίδα. Ήμουν Ελληνίδα στην καρδιά. Αλλά τώρα είμαι επίσημα Ελληνίδα. Είναι κάτι που ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς θα γίνει. Και ξαφνικά έγινε. Δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την επικοινωνία που είχαν, ανέφερε πως «είδα έναν ελληνικό αριθμό και άκουσα μια φωνή γνωστή και ήταν αυτός».

Όταν ρωτήθηκε τι αγαπάει στην Ελλάδα, η γνωστή συγγραφέας απάντησε χαρακτηριστικά: «Μια εύκολη ζωή στην Αγγλία, δεν είναι όπως μια ζωή στην Ελλάδα. Η Βρετανία δεν έχει την ομορφιά, την ιστορία και τους ανθρώπους της Ελλάδος. Όταν έρχομαι εδώ, νιώθω ότι φτάνω στη χώρα μου. Έτσι νιώθει η ψυχή μου».

Η συγγραφέας, εδώ και 10 χρόνια, έχει αγοράσει σπίτι στον Άγιο Νικόλα της Κρήτης, όπου και μένει μόνιμα, ενώ όπως είπε η ίδια, είναι πλέον Ορθόδοξη Χριστιανή.

Μιλώντας για «Το Νησί», το μυθιστόρημά της που έγινε σήριαλ με τεράστια επιτυχία στο Mega αποκάλυψε πως άλλαξε τη ζωή της και πως είχε αρνηθεί πρόταση του Χόλιγουντ για το βιβλίο της.

«Για μένα τα χρήματα δεν είναι τα πάντα. Συνήθως, το Χόλιγουντ, μετατρέπει τα βιβλία σε ταινίες, χωρίς σεβασμό στο μυθιστόρημα. Θα έδειχναν τους λεπρούς σαν τέρατα. Και δεν το ήθελα αυτό καθόλου. Γιατί οι λεπροί ήταν άνθρωποι όπως εμείς. Απλώς Ήταν κακή τύχη να έχεις αυτό το πράγμα. Έτσι, τους αρνήθηκα. Όταν ήρθε το MEGA, ήταν εύκολο για μένα να πω ναι» επισήμανε χαρακτηριστικά.