Μπαίνουμε σιγά - σιγά στις προετοιμασίες για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου και την Κοίμηση της Θεοτόκου, το επονομαζόμενο «μικρό Πάσχα» για την Εκκλησία και τους πιστούς της.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και κυρίως η τέλεση των Εγκωμίων της Θεοτόκου θα γίνουν κανονικά, χωρίς να υπάρξει καμία ακύρωση εξαιτίας του κορωνοϊού.

Αυτό τουλάχιστον ισχύει μέχρι ώρας, με την πολιτεία να δίνει το "πράσινο" φως στην Εκκλησία για να προχωρήσει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και να γιορτάσει με τους πιστούς μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας.

Ωστόσο, η εντολή που έχει δώσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, είναι να εφαρμοστούν και αυτή τη φορά στο έπακρο τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί για την προστασία κατά του κορωνοϊού.

Στην Πάτρα, γνωρίζουμε ότι οι "ουρές" και ο συνωστισμός για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, παρατηρούνται στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Γηροκομίτισσας, που αποτελεί και το επίκεντρο των εκδηλώσεων στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Χιλιάδες πιστοί συγκεντρώνονται από την πρώτη μέρα των Εγκωμίων για την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Μονή, προκειμένου να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα.

Φέτος όμως θα πρέπει να κρατούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκες, ενώ καλό θα ήταν να πάνε να προσκυνήσουν τις μέρες πριν από την κορύφωση των εκδηλώσεων όπου ο κόσμος θα είναι λιγότερος.