Πολύ υψηλά νούμερα κρουσμάτων και θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού, κατέγραψαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, επιβεβαιώθηκαν 1.379 νέοι θάνατοι, καθώς και 72.238 νέα κρούσματα, κατά το τελευταίο 24ωρο. Είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα με πάνω από 1.200 θανάτους στην χώρα, που παραμένει με διαφορά στην πρώτη θέση των θλιβερών αριθμών του κορωνοϊού. Οι νεκροί πλέον έχουν φτάσει στις ΗΠΑ τους 151.826, ενώ με τα επιπλέον 72.238 κρούσματα, ο συνολικός αριθμός πλησιάζει τα 4,5 εκατομμύρια (4.487.987).

Αφού γνώρισε μια κάποια βελτίωση της κατάστασης περί τα τέλη της άνοιξης, η ισχυρότερη δύναμη του κόσμου βλέπει από τα τέλη του Ιουνίου την πανδημία να εξαπλώνεται ξανά με τρομακτικούς ρυθμούς, ειδικά στο νότιο και στο δυτικό τμήμα της. Η Φλόριντα είναι η πολιτεία που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία. Κατέγραψε χθες Πέμπτη 252 νέους θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ. Πλέον καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, πίσω από την Καλιφόρνια, ο πληθυσμός της οποίας όμως είναι διπλάσιος σε μέγεθος.

Με αυτό το πολύ ανησυχητικό φόντο, η νοτιοανατολική πολιτεία ετοιμάζεται πυρετωδώς καθώς πλησιάζει τις ακτές της τροπική καταιγίδα, που ανάγκασε ορισμένα εξεταστικά κέντρα να κλείσουν.