Η αναζήτηση χρυσών λιρών ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που οι τρεις άντρες έσκαψαν φρεάτιο βάθους 8 μέτρων στην περιοχή Φλόγα της Βαρυμπόμπης, με αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους.

Οι άτυχοι άντρες, ομογενείς από το Καζακστάν, είχαν σκάψει ένα φρεάτιο 8 μέτρων και στόχος τους ήταν να φτάσουν σε μία σήραγγα στην οποία πίστευαν ότι θα έβρισκαν χρυσές λίρες. Τελικά όμως, έχασαν τις ζωές τους καθώς όπως προκύπτει η εκσκαφή γινόταν με χρήση γεννήτριας με αποτέλεσμα οι αναθυμιάσεις να οδηγήσουν σε ασφυξία.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δώσουν, τα υπόλοιπα τρία άτομα που συμπλήρωναν την ομάδα των χρυσοθήρων που αγνοώντας τους κινδύνους επιχείρησαν να εντοπίσουν χρυσά νομίσματα σε δυσπρόσιτα σημεία.

Όπως εκτιμούν μάλιστα οι αστυνομικοί και προκύπτει από τα στοιχεία, οι άντρες φαίνεται να περνούσαν ολόκληρα μερόνυχτα στο σημείο καθώς εκτός από τον εξοπλισμό που εντοπίστηκε και χρησιμοποιούσαν για να βρουν χρυσά νομίσματα, δηλαδή μία σκάλα, μία γεννήτρα και έναν σωλήνα διοχέτευσης αερίων, γύρω από το φρεάτιο βρέθηκε ρουχισμός και φαγητά.

Τα υπόλοιπα τρία άτομα της παρέας, τα οποία έχουν συλληφθεί και εναντίον τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη ανασκαφή, είναι αυτά που αναμένεται να βρουν τις απαντήσεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο των τριών ανδρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, καλούσαν τους τρεις που έσκαβαν κάτω από τη γη και όταν δεν πήραν απάντηση, ανησύχησαν με αποτέλεσμα να φοβηθούν ότι συνέβη κάτι κακό συνέβη και να καλέσουν την Πυροσβεστική. Για να ζητήσουν βοήθεια από τη Υπηρεσία μάλιστα, χρειάστηκε να απομακρυνθούν από το δύσβατο σημείο και να βρεθούν σε κεντρικό δρόμο.