Οι ήρωες της πιο επιτυχημένης κωμικής σειράς, «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» έρχονται για 8η σεζόν να μουρμουρίσουν ατάκες που θα λατρέψουμε. Μαζί τους, αγαπημένοι πρωταγωνιστές σε ρόλους – έκπληξη, θα φέρουν τα πάνω κάτω στις ζωές των ζευγαριών. Guests σαν την Σμαράγδα Καρύδη (ποια είναι στ’ αλήθεια η Νανά Καλούμπα;) που είναι παντρεμένη με τον γοητευτικό Δημήτρη Μοθωναίο (βλέπε μυστηριώδης Βαγγέλης) εισβάλουν καταλυτικά στη ζωή της Βούλας και του Μηνά.

Ο μοναδικός Κωνσταντίνος Τζούμας (ως γκουρού σύμβουλος σχέσεων Ευδόκιμος Κοντοφώτης) προσπαθεί να δράσει «πυροσβεστικά» στη σχέση της Ξένιας και του Μπάμπη. Φυσικά και ο Ηλίας με την Καίτη δεν θα μείνουν «παραπονεμένοι»! Ο περιβόητος γάμος είναι γεγονός, αλλά… κι ο Δημήτρης Βλάχος («Μπράτσο») ως γείτονας είναι ωραίος… μοιραίος κι επικίνδυνος!

Και αν πιστεύετε πως η κατάσταση στη ζωή των «μικρών» μας, του Άγγελου και της Βέλης, θα έχει απόχρωση, …. «ήσυχο, ήσυχο το ποταμάκι», τότε πλανασθε πλάνην οικτράν! Ο απρόβλεπτος και ψυχεδελικός Ηλίας Κανάτης (Τόλης Παπαδημητρίου), από τον στενό «Εξαρχιώτικο» κύκλο της Βέλης, δεν θα τους αφήσει ούτε και φέτος στην ησυχία τους!

Σε ρόλους αγαπημένους και μη εξαιρετέους και οι:

Ελένη Γερασιμίδου, μάνα-μητέρα-μαμά του κυρ-Ηλία από το ξακουστό Βουλγαρέλι Άρτας. Τελικά μήπως η λαιμαργία του κυρ-Ηλία «περνάει» από οιδιπόδειο;

Μαρία Καβογιάννη, η γλυκύτατη κυρία Αλίκη, μητέρα της Ξένιας, χρόνια γαλουχημένη στας Γερμανίας, αποπνέει αέρα εξωτερικού… και σαν original φράου, τα λέει τσεκουράτα!

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, εδώ η φράση «μάνα είναι μόνο μία» είναι ταμάμ! Η λατρεμένη μάνα του Μπάμπη, θεσσαλονικιά, μα πάνω από όλα Πόντια…. για τα μάτια του κυρ-Παναγιώτη «μετανάστευσε» στη Βέροια και άφησε τον Μπάμπη μας, ορφανό στους πέντε δρόμους.

Τάσος Χαλκιάς, ο γλεντζές και «έξω - καρδιά» κύριος Γιάννης, πατέρας της Ξένιας, γαλουχημένος επίσης «στα εξωτερικά»..συνοδοιπόρος της κυρία Αλίκης!…

Ευαγγελία Μουμούρη, ή αλλιώς Μαριάντζελα… τρελοκερκυραία, μητέρα του Άγγελου σε μόνιμη αναζήτηση μία λέσχης..χαρτοπαικτικής, να «πάει να κλειστεί», να ησυχάσει!

Μιχάλης Ρέππας, πατέρας του Άγγελου που ζει μόνιμα στην Δανία… στη περίπτωσή τους, ίσως και να δυσκολεύεσαι για το ποιος ακριβώς είναι ο πατέρας και ποιος ο γιός…

Ηλίας Μουλάς, ως Στέλιος Χλέρος, λαϊκός, «κάφρος» αλλά και… αδελφή ψυχή του Άγγελου!

Άννη Θεοχάρη, η αγαπημένη Μένη… βέρα πυργιώτισσα, φίλη, υπάλληλος και γενικά ο «άνθρωπος» της κυρά-Καίτης.