Λάθος εκτίμηση. Πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσει κανείς;

Σίγουρα ο κόσμος δεν καταλαβαίνει και όταν μάλιστα του τάζουν ένα τσάμπα εισιτήριο, με αριθμό προτεραιότητας (κοινώς όποιος προλάβει) για μια συναυλία που πράγματι θα είναι από τις καλύτερες του φετινού καλοκαιριού, τρέχει για να προλάβει. Κι αυτό έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Ο κόσμος που είχε συνωστιστεί εκεί, έξω από το φουαγιέ του θεάτρου, νωρίτερα από τις 12 το μεσημέρι (όταν ξεκίνησε και η διάθεση των εισιτηρίων), με το έναν να πατάει πάνω στον άλλον, στριμώχτηκε για να εξασφαλίσει ένα δωρεάν εισιτήριο για τη συναυλία της Γιώτας Νέγκα και της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων "Θανάσης Τσιπινάκης" του Δήμου Πατρέων.

Οι αρμόδιοι όμως δεν σκέφτηκαν αυτό το ενδεχόμενο; Μάλλον όχι. Ούτε ο Πολιτιστικός Οργανισμός που διοργανώνει τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, ούτε το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, που έχει την ευθύνη και την διαχείριση του χώρου, ούτε φυσικά ο Δήμος Πατρέων.

Ήταν ένα ενδεχόμενο που τους ξέφυγε. Έχουν ξανακανει βέβαια το μοίρασμα δωρεάν εισιτηρίων, όχι όμως σε μία τέτοια συναυλία, σε έναν μοναδικό χώρο, όπως αυτός του Μυκηναϊκού Πάρκου στη Βούντενη. 

Μια εκδήλωση που ίσως να τους γυρίσει μπούμερανγκ μετά από αυτό που έγινε. Για αυτό και με απόφαση του ο Πολιτιστικός Οργανισμός ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι η συναυλία θα γίνει στο Εργοστάσιο Τέχνης, με τη δικαιολογία ότι εκεί χωράει περισσότερος κόσμος. 

Το όλο σκηνικό έχει και μία τραγική ειρωνεία. Την ώρα που ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, συναντιόνταν στο Δημοτικό Μέγαρο με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Χαράλαμπο Γώγο, για το πώς ο Δήμος θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία κατά του κορωνοϊού και την τήρηση των μέτρων, λίγα μέτρα πιο πέρα από την Μαιζώνος, γινόταν το... πατείς σε πατώ, για ένα δωρεάν εισιτήριο.


Κι όλο αυτό, σε μία πόλη που παλεύει για να μην μπει στην καρδιά του νέου κύματος της επιδημίας, μετά τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν τις περασμένες ημέρες. 

Λες και χάθηκαν οι ηλεκτρονικές διαδικασίες για ελευθέρας εισιτήρια, χωρίς να χρειαστεί να σχηματιστούν "ουρές".

Το χειρότερο από όλα; Το σκηνικό ενδέχεται να επαναληφθεί, καθώς με ανακοίνωση του ο Πολιτιστικός Οργανισμός αποφάσισε τη συνέχιση των δωρεάν εισιτηρίων τις μέρες που μεσολαβούν μέχρι τη συναυλία.  Μια χαρά δηλαδή...

(Οι φωτογραφίες είναι από τον Ανδρέα Βρή).