Χωρίς ενοικιαστή και αναξιοποίητα παραμένουν εδώ και μήνες δύο από τα καταστήματα του δήμου, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Πρόκειται για την ταβέρνα της Ιχθυόσκαλας, κοντά στο πάρκο του Αγίου Ανδρέα και στο Φάρο και το πρώην Λάγιο, κοντά στην Μαρίνα της Πάτρας, σε ένα κατάστημα που θεωρείται τουριστικό και σημείο αναφοράς για την πόλη.

Η ταβέρνα της Ιχθυόσκαλας παραμένει σε αυτή την κατάσταση πάνω από ένα χρόνο, από τη στιγμή που ο προηγούμενος ενοικιαστής αποχώρησε. Πριν από μερικούς μήνες χρησιμοποιούνταν σαν κατάλυμα από οικονομικούς μετανάστες για να προστατευθούν από το κρύο.

Ακόμα πιο μακριά είναι η περίοδος της απραξίας του πρώην Λάγιου. Σε δημοπρασία που είχε γίνει πριν από τρία χρόνια είχε προκύψει ανάδοχος, χωρίς όμως στην πορεία η σύμβαση αυτή να εφαρμοστεί στην πράξη.

Το κατάστημα έχει μείνει έτσι και μένει να δούμε πότε ο δήμος θα προχωρήσει σε ένα διαγωνισμό, τόσο για τον πρώην Λάγιο, όσο και για την ταβέρνα στην Ιχθυόσκαλα.

Πάντως, τα υπόλοιπα καταστήματα της παραλιακής ζώνης που ανήκουν στο δήμο έχουν βρει μισθωτές και οι επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά.