Πάνω από 8.000 τουρίστες έχουν περάσει από τις πύλες του αεροδρομίου του Αράξου από την μέρα που άνοιξε αυτό και ξεκίνησαν οι πτήσεις από το εξωτερικό.

Ο αριθμός αυτός για το διάστημα που αναφερόμαστε και με βάση τις συνθήκες που υπάρχουν είναι εν μέρει ικανοποιητικός, όμως ασφαλώς και δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες χρονιές, τότε οι πτήσεις ήταν καθημερινές από διάφορα μέρη της Ευρώπης, με τα αεροπλάνα να καταφτάνουν γεμάτα από κόσμο.

Φέτος τα πράγματα δεν είναι έτσι, όπως παραδέχεται και ο αερολιμενάρχης του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας που μιλάει για μία ύστατη προσπάθεια που γίνεται για να διασωθεί έστω και ένα μέρος της τουριστικής πίτας της φετινής σεζόν.

«Υπάρχει μία κάθετη πτώση στην τουριστική κίνηση και δεν αναφερόμαστε μόνο στην περιοχή μας, αλλά σε ένα πανελλήνιο επίπεδο. Αυτό είναι δεδομένο και σε έναν βαθμό αναμενόμενο».

Σύμφωνα με τον κ. Γκουβίτσα τα πράγματα δεν αναμένονται να αλλάξουν ιδιαίτερα τον Αύγουστο τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. «Όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε μία ίδια περίπου πορεία με αυτή που κινηθήκαμε τον Ιούλιο. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Εκεί που πιστέψαμε ότι κάτι μπορεί να γίνει ήρθε και πάλι το νέο κύμα του κορωνοϊού που βρίσκεται σε έξαρση σε πολλές χώρες και πλέον αφορά και την περιοχή μας, οπότε διαψεύστηκαν οι όποιες ελπίδες μας».

Η πλειοψηφία έρχεται από τη Γερμανία

Οι περισσότεροι από τους τουρίστες που καταφτάνουν στον Άραξο είναι από τη Γερμανία.

Ακολουθούν κάποιες πτήσεις από Βέλγιο, Τσεχία, Λιθουανία και Λετονία.

Λείπουν οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί και οι Πολωνοί που τα περασμένα δύο χρόνια ήταν στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους πελάτες του Αράξου, ενώ κάποιοι επισκέπτες που έρχονταν τα περασμένα χρόνια από την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία, φέτος απουσιάζουν και αυτοί.

Σε ότι έχει να κάνει με τα δείγματα που παίρνονται από το αεροδρόμιο του Αράξου, μέχρι ώρας δεν υπάρχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα ή τουλάχιστον δεν έχει γίνει γνωστό, αφού μη ξεχνάμε ότι υπάρχει η αρχή των προσωπικών δεδομένων.

Τα δείγματα που λαμβάνονται είναι περίπου 50 σε καθημερινή βάση και στέλνονται σε εργαστήριο αναφοράς της Αττικής.