Στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 μίλησε σήμερα ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, παραχωρώντας συνέντευξη στην εκπομπή «Δελτίο Τύπου» με τον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο.

Μίλησε για το σύγχρονο τρένο στην Πάτρα και την Αχαΐα, την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου  Πατρών – Πύργου, το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου, την Αγία Σοφιά και τα ελληνοτουρκικά.

ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΙΗΣΗ:

Τόνισε ότι  τρέχουν ήδη οι μελέτες της ΕΡΓΟΣΕ , με σκληρή δουλειά λόγω πολυπλοκότητας το έργου.

Δήλωσε διαθέσιμος στον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για τα 3,5 χλμ, εάν  υπάρχει κάποια, εφικτή όμως λύση.

Το έργο δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη . «Ν’ αφήσουμε  την πολιτική αντιπαράθεση» σημείωσε

ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ:

Σε 3 ή το πολύ σε 6 μήνες θα΄ναι έτοιμες οι μελέτες για στοχευμένες παρεμβάσεις ασφάλειας (ύψους 30 εκατ. ευρώ)  στον υπάρχοντα δρόμο, ώστε μέχρι σε 3 χρόνια να γίνει ο ο νέος δρόμος «να μην ξεκληρίζεται κάθε χρόνο ένα μικρό χωριό» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για την πολιτική  διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε στην εμπλοκή Καλογρίτσα, λέγοντας: «Οι πολίτες της Αχαΐας και της Ηλείας, έπεσαν θύματα αυτών που ήθελαν να φτιάξουν νέους εργολάβους και καναλάρχες»!

ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ – ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ       

Τόνισε πως είναι απαραίτητη η σύσταση Φορέα (Α.Ε) Λειτουργίας  και Συντήρησης Κατασκευών.

Για την ώρα, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Υποδομών, θα προκηρυχθεί άμεσα η σύμβαση που θα προβλέπει για 5 χρόνια προσωρινή λειτουργία, ενώ γι’ αυτό το χρονικό διάστημα θα εξεταστεί να θα συσταθεί Διαδημοτικός Φορέας.

Για την άρνηση του Δήμου Πατρέων να συμμετάσχει στον Φ.Δ είπε: «Να αποφύγουμε τις αντιπαραθέσεις και τις ιδεοληψίες. Δεν ωφελεί το να διαφωνούμε απλά για να διαφωνούμε .Ας προχωρήσουμε»