Ο Δημοτικός Κινηματογράφος έκανε φέτος και αυτό. Γέμισε (σχεδόν) το προαύλιο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος», όπου το βράδυ της Τρίτης (χθες) έγινε η προβολή της ταινίας «Ο γιατρός έχει τρεχάματα». 

Η ταινία θα επαναπροβληθεί αύριο (Πέμπτη) 30 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στα Μποζαϊτικα, στο προαύλιο του 40ου Δημοτικού Σχολείου.

Πρόκειται για μία παραγωγή του 2017 σε σκηνοθεσία Φραντσέσκο Αμάτο, ο οποίος με΄σα από τον κινηματογραφικό του φακό ξετυλίγει την ζωή του Ελία ( Τόνι Σερβίλο), ο οποίος είναι ένας επιστήμονας, ψυχίατρος, χωρισμένος εδώ και λίγο καιρό από τη σύζυγό του Τζιοβάνα (Κάρλα Σινιόρις), φυσικά όχι νομικά, γιατί τα διαζύγια κοστίζουν.

Μένει μόνος σε ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιεί και ως ιατρείο για τις συνεδρίες με τους ασθενείς του. Για την ακρίβεια μισό διαμέρισμα, αφού έχει χωρίσει απλώς το σπίτι που έμενε με τη γυναίκα του στα δύο, καθώς και οι μετακομίσεις κοστίζουν.

Ένα βράδυ η καρδιά του Ελία τού στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα και ο γιατρός συνιστά γυμναστική.  Ο Ελία παρότι σιχαίνεται την άσκηση, αποφασίζει να μπει σε πρόγραμμα. Τότε είναι που μπαίνει στη ζωή του η Κλαούντια (Βερόνικα Ετσέγκι),  μια personal trainer με κέφι, παρορμητισμό και γοητευτική ελαφρότητα, που θα βαλθεί να του κάνει σωστά γυμνάσια. Εκείνος βάζει το «νους υγιής» κι εκείνη το «εν σώματι υγιεί» και μαζί αρχίζουν να τρέχουν στις περιπέτειες της ζωής και των σχέσεων. Ένα τρέξιμο που θα τους ενώσει με μία απρόσμενη μα τόσο τρυφερή φιλία. 

Παίζουν:Τόνι Σερβίλο,  Κάρλα Σινιόρις, Βερόνικα Ετσέγκι

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

  • Με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τον covid-19