Κάθε άλλο παρά καλά εξελίσσεται η τουριστική σεζόν για την Αιγιάλεια και τον τουριστικό κλάδο του Αιγίου.

Παρά τις προσπάθειες του δήμου και των υπολοίπων φορέων στις αρχές του Ιουνίου για να σώσουν κάτι από την παρτίδα που εξαιτίας του κορωνοϊού, διαγραφόταν έτσι και αλλιώς δύσκολη από την αρχή, τα μηνύματα που έρχονται από τους ξενοδόχους της περιοχής για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης δεν είναι καθόλου θετικά.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστο Καννέλη, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της περιοχής και γενικότερα στα καταλύματα, φτάνει μόλις το 25% με 30%.

Μιλάμε για την περιοχή του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας, ξεκινώντας από την Ακράτα, προχωρώντας στο Διακοπτό και φτάνοντας έως την Άκολη, το Λόγγο και τα Σελιανίτικα.

Πρόκειται για παραθαλάσσια παραθεριστικά κέντρα που από τα μέσα του Ιουλίου και μετά συγκέντρωναν αρκετό κόσμο, είχαν ζωή και αποτελούσαν πόλο έλξης για Έλληνες, αλλά και για ξένους τουρίστες. Φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην.

Δεν υπάρχουν ούτε Έλληνες, αλλά ούτε και ξένοι τουρίστες, ενώ η διπλή σιδηροδρομική γραμμή του σύγχρονου τρένου που θα έφερνε κόσμο απευθείας από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Αίγιο και στην περιοχή του, μέχρι ώρας δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις που έλεγαν για μείωση της τάξεως του 50% της φετινής τουριστικής κίνησης, σε σύγκριση με τα περσινά δεδομένα, δεν δείχνουν να δικαιώνονται. Η μείωση αυτή στην περιοχή της Αιγιάλειας έχει φτάσει το 70% και η "ψαλίδα" ολοένα μεγαλώνει.

Το γεγονός αυτό έχει το δικό του αντίκτυπο. Το σύνολο των ξενοδοχείων λειτουργούν πλέον με τους μισούς και κάτω εργαζόμενους, ενώ τα καταστήματα εστίασης της περιοχής δεν έχουν κόσμο και πολλά από αυτά είναι σχεδόν άδεια.

Το πράγμα δεν δείχνει να αλλάζει έως το τέλος του καλοκαιριού, ακόμα και αν υπάρξει μία θεαματική ανατροπή των δεδομένων για τον Αύγουστο.

Το ταμείο θα είναι "κάτω" για τα ξενοδοχεία και γενικότερα για τον επισιτιστικό κλάδο στο σύνολο της φετινής τουριστικής σεζόν και αυτό ίσως να σημαίνει λουκέτα και κλείσιμο επιχειρήσεων στους χειμερινούς μήνες που ακολουθούν.