Πώς θα σας φαινόταν μια οδός κινηματογραφικών αστεριών, στο κέντρο της Πάτρας, σε στιλ αλά... Χόλιγουντ;

Σίγουρα θα ήταν κάτι πρωτότυπο που θα αναδείκνυε την πολιτισμική ιστορία της χώρας και ενδεχομένως, με την κατάλληλη προώθησή της προς το έξω, θα προσέλκυε τουρίστες και επισκέπτες στην πόλη μας.

Η ιδέα αυτή έχει μπει στην τελική ευθεία για να γίνει ολοκληρωμένη πρόταση που είναι να υποβληθεί στους φορείς της πόλης και της περιοχής για να την εξετάσουν.

Πρόκειται για μία ιδέα που περιλαμβάνεται στο φάκελο του Visit Patras που έχει στην διάθεση του ο ΣΚΕΑΝΑ και αποτελεί μία από τις πολλές προτάσεις που έχει συμπεριλάβει εκεί ο υπεύθυνος του συλλόγου για τουριστικά θέματα, Κωνσταντίνος Σακκής.

Σύμφωνα με αυτή, η οδός των κινηματογραφικών αστέρων ή και γενικότερα των καλλιτεχνικών αστεριών της χώρας μας που έχουν διαγράψει με την πορεία τους τη δική τους σελίδα στον πολιτισμό, θα «στεγαστεί» στη νέα Μαιζώνος, όταν αυτή πεζοδρομηθεί.

Είναι μία πρόταση που έχει κατεύθυνση την εξωστρέφεια και ταυτόχρονα δίνει ένα χαρακτήρα στο νέο πεζοδρομημένο δρόμο του ιστορικού κέντρου της Πάτρας που είναι να αναπλαστεί και να ανακαινιστεί.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή της, προάγει και διευκολύνει την ανάπτυξη του περιηγητικού τουρισμού, μία μορφή τουρισμού πάνω στον οποίο η Πάτρα θα έχει τη δυνατότητα να επενδύσει πολλά, όταν ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης του ιστορικού της κέντρου.

Το σκεπτικό είναι ότι κάθε σημείο του νέου πεζόδρομου θα έχει το δικό του αστέρι το οποίο θα αφορά μία προσωπικότητα του Παλαιού Ελληνικού Κινηματογράφου που ο κόσμος έχει αγαπήσει ή γενικότερα μία προσωπικότητα του πολιτισμικού χώρου που η προσφορά του είναι αναγνωρισμένη από όλους.


Ο ρόλος του Δημοτικού Μεγάρου

Σύμφωνα με τη συλλογιστική της πρότασης, ο πεζόδρομος των κινηματογραφικών αστεριών θα είναι στον άξονα των τεμνόντων, αφενός του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων και αφετέρου του Ρωμαϊκού Ωδείου της Πάτρας, των δύο κυρίαρχων μνημείων και αξιοθέατων του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Ταυτόχρονα θα περιλαμβάνει την ανάδειξη του νυν Δημοτικού Μεγάρου της οδού Μαιζώνος το οποίο πρόκειται να φύγει από εκεί και να μετακομίσει στο Παλαιό Αρσάκειο, δίνοντάς του το περιθώριο για τη μετατροπή του κτιρίου σε ένα μουσείο αστεριών, στο πλαίσιο πάντα της όλης πρότασης.  

«Είναι μία πρόταση για την οποία έχουμε δεχθεί δεκάδες συγχαρητήρια από εκπροσώπους φορέων και από απλούς πολίτες, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή. 

Ο κόσμος δείχνει να την έχει αγκαλιάσει από τώρα και πιστεύουμε ότι μπορεί να συντελέσει στην εξωστρέφεια της πόλης» τονίζει ο κ. Σακκής προσθέτοντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση με τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη για το θέμα για να δουν και τη στάση της δημοτικής αρχής.