Το καλοκαίρι είναι ίσως η εποχή του χρόνου με τους περισσότερους φανατικούς θαυμαστές κι αυτό γιατί οι περισσότεροι το έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με ξεγνοιασιά, βόλτες, διακοπές... Την ώρα όμως, που εμείς απολαμβάνουμε τον ήλιο, το σώμα μας «δίνει τη δική του μάχη» με την έντονη ζέστη και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ας επιλέξουμε λοιπόν να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας με μια πολύχρωμη ασπίδα φρέσκων φρούτων και λαχανικών που μας προσφέρουν ενυδάτωση λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό!

Σημαντικό ρόλο παίζει πάντα η ποιότητα των προϊόντων που επιλέγουμε. Πόσες φορές έχουμε γευτεί ένα φρούτο ή μία σαλάτα που η γεύση και η μυρωδιά του μας δίνει την αίσθηση πως μόλις το έκοψαν από το χωράφι; και πόσες φορές άραγε έχουμε ζηλέψει εκείνους τους τυχερούς που τρώνε λαχανικά από το δικό τους μποστάνι; Πολλοί μάλιστα έχουμε φανταστεί τον εαυτό μας να καλλιεργεί στην γλάστρα τα δικά του λαχανικά. Δεν θα ήταν υπέροχο; Για να το πετύχουμε όμως χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και χρόνος.

Ευτυχώς σε αυτό, έχουμε συμμάχους μας τα My market που μας προσφέρουν καθημερινά μεγάλη ποικιλία φρέσκων προϊόντων με 100% εγγύηση της φρεσκάδας τους από διαλεγμένους παραγωγούς, για να φτιάξουμε το δικό μας πολύχρωμο καλάθι για το τραπέζι μας.

Τα έντονα χρώματά των φρούτων και λαχανικών, κρύβουν φυτοθρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες με πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό και για να έχουμε μία ισορροπημένη διατροφή χρειαζόμαστε ημερήσια κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων με ποικιλία χρωμάτων.

Διαλέγουμε λοιπόν κόκκινα φρούτα όπως το καρπούζι και τα κεράσια για εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος, πορτοκαλί όπως τα ροδάκινα και τα βερίκοκα για την αντιοξειδωτική τους δράση και τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Πράσινα όπως τα κολοκύθια το αγγούρι, τα σταφύλια για ενίσχυση της όρασης και αντιοξειδωτική δράση και τα μπλε-μωβ βατόμουρα & δαμάσκηνα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αποτροπή πρόωρης γήρανσης των κυττάρων και καρδιοπροστατευτική δράση.

Ξεκινώντας από σήμερα λοιπόν, κάνουμε την βόλτα μας σε οποιοδήποτε κατάστημα My market και αγοράζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρώματα φρούτων και λαχανικών, με εγγυημένη φρεσκάδα.