Όπως επισημαίνεται από την Πυροσβεστική αργά χθες το βράδυ, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας, βρισκόταν σε ύφεση.

Στο σημείο επιχειρούσαν 120 πυροσβέστες με 45 οχήματα, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, σε ύφεση ήταν και η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Λάλας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Παρέμειναν χθες το βράδυ στο σημείο και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, έχει μεταβεί ήδη στην Ηλεία μεικτό κλιμάκιο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για την εξιχνίαση των αιτιών αρκετών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Πάνω από 60 πυρκαγιές
Σε 62 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 19:00, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, έως την ίδια ώρα του Σαββάτου, σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Συνολικά επιχείρησαν 1.115 πυροσβέστες με 426 οχήματα, 24 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ συνδρομή παρείχαν η Ελληνική Αστυνομία, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των περιφερειών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική, οι περισσότερες φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, χωρίς να απειληθούν ανθρώπινες ζωές.