Σχεδόν 40 χώρες ανέφεραν ημερήσιο αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters ο οποίος δείχνει ότι η πανδημία εξαπλώνεται σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού σημειώνει αύξηση όχι μόνο σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία όπου έχουν καταγραφεί και τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως, αλλά και στην Αυστραλία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, το Σουδάν, τη Βολιβία, την Αιθιοπία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, το Ουζμπεκιστάν και το Ισραήλ μεταξύ άλλων.

Πολλές χώρες, κυρίως αυτές που προχώρησαν σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, παρατηρούν δεύτερη κορύφωση της επιδημίας λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφού είχαν καταγράψει την πρώτη κορύφωση.

«Δεν θα επιστρέψουμε στην ‘παλιά κανονικότητα’. Η πανδημία έχει ήδη αλλάξει τον τρόπο ζωής μας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεεσούς αυτή την εβδομάδα. «Ζητάμε από όλους να αντιμετωπίζουν τις αποφάσεις που λαμβάνουν για το πού πάνε, τι κάνουν και ποιον συναντούν ως αποφάσεις ζωής και θανάτου, διότι είναι τέτοιες», τόνισε.