Με συμμετοχή εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, η Παράκληση στην Παναγία την Ελευθερώτρια, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Ήταν μία ακόμα συμβολική δράση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών που είχε το πνεύμα της διαμαρτυρίας απέναντι στην βεβήλωση του Ιερού Ναού της Αγιάς Σοφιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους Τούρκους, μετατρέποντας τη σε τζαμί.

Προηγήθηκαν στην Πάτρα οι πένθιμες καμπάνες που χτυπούσαν από τα πρωί σε όλες τις εκκλησίες, ενώ οι σημαίες εξακολουθούν να κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις φιλανθρωπικές οργανώσεις της Ιεράς Μητρόπολης.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Πατρών κάλεσε άπαντες, τον κόσμο, τις αρχές του κράτους και τους πολιτικούς μας να υπερασπιστούν την πίστη και τα ιδανικά του Έθνους και του Γένους μας, ενώ αναφέρθηκε και στο χρέος που έχουμε ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι να αντιδράσουμε στη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί.

Μίλησε επίσης για συσπείρωση και ενότητα που θα πρέπει να έχουμε απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ενώ χαρακτήρισε την παρουσία του νέου κόσμου που έδωσε με την παρουσία του το παρών στον ναό του Αγίου Ανδρέα ως ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας.

Να αναφέρουμε επίσης ότι εκτός από την Παράκληση στην Παναγιά την Ελευθερώτρια, εψάλλει ο Ακάθιστος Ύμνος, που σύμφωνα με την παράοδοση είχε απομακρύνει τους επίδοξους κατακτητές, στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τις πύλες της Πόλης κι από την Αγιά Σοφιά.