Στο περιοδικό 7 Μέρες TV και στον Γιάννη Βίτσα παραχώρησε συνέντευξη η Ελένη Γερασιμίδου. Η ηθοποιός αφοπλιστικά ειλικρινής μίλησε μεταξύ άλλων για το πως νιώθει με την επέλαση των ριάλιτι στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τον τρόπο που κατά την ίδια επηρεάζουν τον τρόπο ζωής των σύγχρονων γυναικών.

Έρχομαι ξανά στην τηλεόραση…Τι σας αρέσει και τι σας απωθεί;

Τηλεόραση ανοίγω συνήθως το βράδυ στο σπίτι. Την περίοδο της καραντίνας παρακολουθούσα πολύ περισσότερο τα κρατικά κανάλια. Μου άρεσε πολύ το ιταλικό σήριαλ “Ο παράδεισος των κυριών”.

Φέτος στη μόδα ήταν το “Master Chef”.

Απαπα…Όχι! Αυτά δεν τα παρακολουθώ. Δε βλέπω με τίποτα ριάλιτι.

Το “Greece Next Top Model” και το “Shopping Star” θεωρείτε ότι υποβιβάζουν τις γυναίκες;

Ναι..Βεβαίως και τις υποβιβάζουν, όπως και οι εκπομπές με τα κουτσομπολιά. Τι περιμένετε να ακούσετε. Βλέπω κάτι ονόματα κάτι πρόσωπα που ούτε ξέρω τι είναι, ποια είναι και τι κάνουν στη ζωή τους… Έχουν επιβάλλει ένα τρόπο ζωής. Βλέπω γύρω μου πανομοιότυπα κορίτσια, πανομοιότυπες γυναίκες, που είναι σίγουρα επηρεασμένες από αυτές τις εκπομπές. Αυτός είναι ο στόχος τους. Να μην υπάρχει ατομική προσωπικότητα. Η γυναίκα υποβιβάζεται από πάρα πολλά πράγματα. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που δουλεύει είτε με πολύ φανερούς τρόπους όπως είναι αυτά είτε με πιο πονηρούς και έξυπνους. Είναι μεγάλη η συζήτηση ανοίγουμε.

Του χρόνου θα έχουμε ακόμα περισσότερα ριάλιτι στην τηλεόραση επιστρέφει και το “Big Brother”.

Α βέβαια. Μας έλειψε πολύ και αυτό.

Θεωρείτε ότι είναι πληγή για την τηλεόραση να υπάρχουν τόσα πολλά reality;

“Τα reality είναι πληγή για την κοινωνία. Κι αν θέλετε γράψτε το. Ας μην παραληφθεί αυτό που λέω Στόχος είναι η φθορά των συνειδήσεων”.