Η σεξουαλική σας ζωή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να συνεχιστεί χωρίς φόβο, εφόσον βέβαια δεν υπάρχουν επιπλοκές και το επιτρέπει ο γιατρός σας.

Ποιες στάσεις όμως είναι ασφαλείς και κάνουν το σεξ απολαυστικό; Ακολουθούν σύμφωνα με την Ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα τέσσερις από αυτές που ίσως τις βρείτε χρήσιμες καθώς θα μεγαλώνει η κοιλίτσα σας και το σώμα σας ...δεν θα σας βοηθάει και τόσο!

«Από πάνω»:

Η γνωστή σε όλους μας και παραδοσιακή «ιεραποστολική» στάση όπου η γυναίκα είναι κάτω από τον άνδρα, μπορεί να συνεχίσει να είναι η αγαπημένη σας για τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης. Τους επόμενους μήνες τα πράγματα αλλάζουν και αλλάζουν και οι θέσεις. Είστε εσείς καθισμένη πάνω από τον σύντροφό σας. Μέχρι πότε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η στάση; Μέχρι να μην σας εμποδίζει η κοιλίτσα σας... Είναι η αγαπημένη στάση των γυναικών που κορυφώνουν κλειτοριδικά, καθώς διεγείρεται η κλειτορίδα τους.

«Side by side»:

(ή με βλέπεις και σε βλέπω) Η συγκεκριμένη στάση επιτρέπει στους δύο συντρόφους να βλέπουν ο ένας τον άλλον, να ερεθίζονται περισσότερο καθώς η διείσδυση του πέους μπορεί να γίνει πιο βαθιά. Επίσης η βλεμματική επαφή σας φέρνει ακόμα πιο κοντά.

Στάση «κουτάλι»:

Είστε και οι δυο ξαπλωμένοι στο πλάι, όπου τοποθετείτε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα σας για να μην πιέζεται η κοιλίτσα σας. Συνήθως τα ζευγάρια καταφεύγουν σε αυτή τη στάση όταν η εγκυμοσύνη είναι προχωρημένη και η διείσδυση του πέους δεν μπορεί να γίνει βαθιά στον κόλπο. Είναι μία στάση που βολεύει και τους δύο συντρόφους, χωρίς να τους κουράζει.

«Στα τέσσερα»:

Χρησιμοποιείται κυρίως προς το τέλος της εγκυμοσύνης όπως και η προηγούμενη στάση. Και πάλι μπορείτε να κάνετε χρήση μαξιλαριών κάτω από την κοιλίτσα σας ή και από το στήθος σας ακόμα. Μία στάση που γίνεται βαθιά διείσδυση χωρίς να πιέζεται όμως η κοιλιά. Παρόλα αυτά, αν αισθανθείτε ενόχληση μιλήστε στο σύντροφό σας, ώστε να κάνει μικρότερη διείσδυση ή να αλλάξετε στάση, τονίζει το newsbomb.